Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Γιώργος Μαυρίδης:«Μας έκρυψαν τρεις µέρες από τον κόσµο»

Ο Γιώργος Μαυρίδης μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που, όπως υποστηρίζει, έζησαν εκείνος και τα τρία μέλη
του τηλεοπτικού συνεργείου στο αεροδρόμιο «Σίτι Χουάρες» του Μεξικού.

 

Περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησής του σκιαγράφησε ένα σκηνικό που παρέπεμπε σε «Εξπρές του μεσονυκτίου», μιλώντας στο protothema και τον Φρίξο Δρακοντίδη, ότι δηλαδή τους είχαν αφήσει για 12 ώρες χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και χωρίς να τους επιτρέψουν να έχουν κάποια επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Διαψεύδει ότι σημειώθηκε επεισόδιο με το πλήρωμα του αεροσκάφους αμέσως μετά την εντολή απέλασής τους και εξήγησε γιατί αναγκάστηκε με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής να προχωρήσουν σε «ανταρσία», αρνούμενοι να ανέβουν στο αεροπλάνο.

 

Στην αρχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο παρουσιαστής, Γιώργος Μαυρίδης, εξηγεί τι συνέβη κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους, λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού. «Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν τη διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι
υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. “Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο;” μας ρώτησαν.

 

“Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει” τους απαντήσαμε». Ο παρουσιαστής
ισχυρίζεται ότι οι Μεξικανοί δεν το δέχθηκαν και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριό τους. «Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο, σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο» είπε για να προσθέσει: «Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο.

 

Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μη μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν “πόσα λεφτά έχετε”; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέματα. Ότι δήθεν μίλησαν με τον Έλληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο.

Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο, σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες».

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς συνέβη, αφού τους απέλασαν, όταν έφτασε η ώρα να επιστρέψουν με πτήση
της Lufthansa, και αν δημιούργησαν πρόβλημα με το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο παρουσιαστής απάντησε:

 

«Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στη Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία,
μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. “Όχι, θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;». «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί έγινε φασαρία μέσα στο αεροπλάνο, κατά την επιβίβασή σας, όπως τουλάχιστον ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές στους ανθρώπους της ελληνικής πρεσβείας…».

 

«Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και από Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε.

 

“Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο». «Αυτό που λες είναι εντελώς διαφορετικό απ’ όσα ανέφεραν οι μεξικανικές Αρχές, που έκαναν λόγο για επεισόδιο με τον πιλότο».
«Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες».

Αποφασισμένοι να τον καθίσουν στο σκαμνί για εξηγήσεις Open και υπουργείο

Έντονα δυσαρεστημένη είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Οpen, μετά τα όσα έγιναν με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Ιnto the skin» Γιώργο Μαυρίδη στο Μεξικό. Όπως φαίνεται, το δεύτερο περιστατικό που συνέβη στο αεροπλάνο, ενώ ήταν έτοιμοι για αναχώρηση, ενόχλησε έντονα τη διοίκηση και τα ανώτατα στελέχη του Οpen.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Open κινητοποιήθηκαν άμεσα, μόλις έμαθαν για την περιπέτεια του παρουσιαστή τους στο Μεξικό. Ωστόσο, φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν έντονα όταν, ενώ είχε κανονιστεί η απέλασή τους και επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο για την επιστροφή, ο Γιώργος Μαυρίδης και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ενεπλάκησαν σε νέο επεισόδιο μέσα στο αεροπλάνο, που οδήγησε τον πιλότο στην απόφαση να τους κατεβάσει και να οδηγηθούν ξανά στα κρατητήρια.

 

Έτσι αναμένουν τώρα την άφιξή του στη χώρα μας προκειμένου να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις από την πλευρά του, δεδομένου μάλιστα ότι η νέα εκπομπή του είναι εσωτερική παραγωγή του καναλιού και έχει υψηλό κόστος. Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο επεισόδιο που έγινε  στο Μεξικό και οδήγησε στην κράτηση του παρουσιαστή και των συνεργατών του στο αεροδρόμιο, το υπουργείο Εξωτερικών, και συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι συνεργάτες του, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχει αίσια έκβαση η υπόθεση και να γυρίσει ο παρουσιαστής στην Ελλάδα.

 

Ωστόσο, μετά το δεύτερο επεισόδιο που δημιουργήθηκε μέσα στο αεροπλάνο, η Ελληνική Πολιτεία κράτησε διακριτική στάση, σεβόμενη το έργο των μεξικανικών Αρχών.

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου