Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ritual: Μια μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ στον ΣΚΑΪ – Απόψε το τρίτο μέρος

 

Οι τελετουργίες δεν είναι μόνο ένας τρόπος σύνδεσης με τη φύση, αλλά μπορεί να αποδειχτούν και κρίσιμες για την επιβίωσή μας. Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο Power of Nature, εξερευνούμε ξεχωριστά τελετουργικά από όλο τον πλανήτη, που διαμορφώνουν τη σχέση μας με τη φύση και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τη δύναμή της.

 

 

 

Στον πολιτισμό των Εσκιμώων Ινουίτ, κάθε νεαρό αγόρι πρέπει να σκοτώσει μια φώκια πάνω στους πάγους για να μυηθεί στον κύκλο των κυνηγών. Στην Ινδονησία, κάποιοι αναβιώνουν ακόμη μια αρχαία αιματηρή μάχη για να εξασφαλίσουν καλή σοδειά και την εύνοια των προγόνων τους. Στην Ιαπωνία, κάποιοι άντρες χρησιμοποιούν ακόμα για συμβολικούς λόγους τη δύναμη των χεριών τους και τα υλικά που τους προσφέρει η φύση, μεταφέροντας με μεγάλο κόπο γιγάντιους κορμούς δέντρων για το χτίσιμο ναών, ενώ οι Αβορίγινες της Αυστραλίας αναβιώνουν ακόμα παραδοσιακές τελετές λατρείας της φωτιά

 

Κυριακή 24 Μαΐου στις 00.00, το τρίτο μέρος της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου