Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Συγκλονίζει ο Γιώργος Σατσίδης για τον κορονοϊό «Σοκ και δέος, όπως ακριβώς την 11η Σεπτεμβρίου»

Τις δύσκολες στιγμές που βιώνει μακριά από την Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας περιέγραψε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά ο γνωστός παρουσιαστής 

 

Είναι ο Έλληνας «Mr. Hollywood» αφού εδώ και αρκετά χρόνια κάνει συνεντεύξεις με τις πιο μεγάλες προσωπικότητες  της παγκόσμιας showbiz. Έχει φιλοξενήσει όλα τα ονόματα που θα ονειρευόταν κανείς απλά να δει από κοντά όπως τη Ντέμι Μουρ, τον Μάθιου Μακ Κοναχι και άλλα πολλά ενώ η παρουσία του στο κόκκινο χαλί δίνει ελληνικό άρωμα στα Οσκαρ.  Ο Γιώργος Σατσίδης ζει στο Λος Άντζελες και το όνομά του είναι πολύ γνωστό στην Αμερική  ενώ  τον έχουν φιλοξενήσει αρκετές φορές τα media. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει την εκπομπή «Buzz» στην  Cosmote TV όπου φιλοξενεί τους σταρ και συνεργάζεται συνεργασία του με το Happy Day. Ο ίδιος βιώνει δύσκολες στιγμές μακριά από την Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας ενώ δηλώνει σοκαρισμένος με όσα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στην Αμερική όπου ζει τώρα  «Άλλαξε η ζωή όλων μέσα σε ένα 24ωρο!

Στα Όσκαρ με τον Αλ Πατσίνο 

 

 

Παρακολουθούσα με μανία τις εξελίξεις σε Κίνα και Ιταλία οπότε δεν ήρθε κεραυνός εν αίθρια περίμενα ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς παρατηρούσα ότι αργούσαν να πάρουν μέτρα. Στην περίπτωση αυτής της θανάσιμης ασθενείας είδαμε ότι οι υπερβολικές αντιδράσεις προφύλαξης πραγματικά σώζουν ανθρώπινες ζωές, όπως αντέδρασε φυσικά η Ελλάδα, το Ισραήλ και άλλες μικρότερες χώρες αντίθετα με τις υπερδυνάμεις όπως τη Βρετανία ή τη Γαλλία που άργησαν πολύ.

Με τη διάσημη σεναριογράφο Μόργκαν Στιούαρτ

Η Καλιφόρνια μπήκε σε καραντίνα ταυτόχρονα με την Ελλάδα, έκλεισαν τα πάντα ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες. Ο κόσμος αμέσως ακολούθησε τις οδηγίες διατηρώντας ασφαλής αποστάσεις, γάντια, μάσκες και ελαχιστοποίησε τις κοινωνικές συναναστροφές. Η πόλη αυτή ήταν πάντα ήσυχη. Τώρα απλά μετά τις 8 το βράδι είναι “νεκροταφείο’’» εξηγεί στο secret και τονίζει πως ο κόσμος συμμορφώνεται σχετικά εύκολα με τα νέα δεδομένα «Ο κόσμος προσαρμόστηκε επειδή τρομοκρατήθηκε. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Υόρκη. Οι εικόνες με τους ομαδικούς τάφους στην Αμερικανική μεγαλούπολη πραγματικά συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Η Νέα Υόρκη μπορεί να είναι μακριά από το Λος Αντζελες αλλά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής και ο κόσμος ένιωσε κυριολεκτικά σοκ και δέος όπως ακριβώς στην 11η Σεπτεμβρίου» δηλώνει εκφράζοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη του φοβία που ήταν «η χώρα να μην επιστρέψει ποτέ στην κανονικότητα. Φοβήθηκα πως  τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Ευτυχώς διαψεύστηκα από τα απαισιόδοξα σενάρια και τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν κάπως καλύτερα. Η καραντίνα που επιβλήθηκε σε όλες σχεδόν τις ΗΠΑ βοήθησε και υπάρχει μεγάλη διάθεση από την Πολιτεία και τις Αρχές να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα άμεσα σχεδόν με κάθε κόστος. Αυτό που με σόκαρε όμως είναι το γεγονός ότι το νοσηλευτικό προσωπικό των ΗΠΑ που εργάζεται στα ακριβότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού με αποτέλεσμα τα θύματα να είναι αμέτρητα στο ιατρικό προσωπικό.

 

Επίσης, το άνοιγμα ομαδικών τάφων, οι νοσοκομειακές μονάδες – σκηνές στο Σεντραλ Παρκ, τα “ψυγεία” για εκείνους που έφυγαν από τη ζωή έξω από τις κλινικές, οι μαρτυρίες ανθρώπων που υπέφεραν…νομίζω όλους μας συγκλόνισαν όλα όσα είδαμε και βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων. Επίσης το γεγονός ότι το 70% των θυμάτων είναι Αφροαμερικανοί και Ισπανόφωνοι δείχνει τις κοινωνικές αντιθέσεις της Αμερικανικής κοινωνίας και ότι τίποτα δεν αλλάζει ουσιαστικά στους αιώνες των αιώνων…» δηλώνει και παραδέχεται πως τις πρώτες μέρες σκέφτηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα «ήταν ήδη πολύ αργά γιατί πλέον χρειαζόμουν 4 πτήσεις με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο Παρίσι ή τις Βρυξέλλες. Αποφάσισα να μείνω και να εκμεταλλευτώ ‘όσο γίνεται πιο δημιουργικά τον χρόνο εδώ. Φυσικά ανησυχώ για την οικογένεια μου αλλά με ανακουφίζει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» δηλώνει.

 

 

 

Τέλος σε ότι αφορά τα επαγγελματικά του, ο παρουσιαστής εξηγεί πως «”Πάγωσαν” οι συνεντεύξεις και οι πρεμιέρες στα κόκκινα χαλιά αλλά ευτυχώς έχω αποθέματα για τις σειρές που έρχονται στην Cosmote TV και έτσι συνεχίζω κανονικά την εκπομπή μου, το Buzz, ταυτόχρονα βγαίνω ζωντανά στο Happy Day στον Alpha και στο ραδιόφωνο στην εκπομπή που κάνω κάθε βράδι στον Music 89.2! Ευτυχώς πρόλαβα και κάλυψα τα Όσκαρ διότι φέτος έγιναν ανεξήγητα πιο νωρίς τον Φεβρουάριο αλλιώς θα έπεφταν ακριβώς πάνω στην έκρηξη της πανδημίας» ολοκληρώνει.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου