Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

∆ύο µεγάλα deals ολοκληρώνονται σύντοµα στα Media

Στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσής τους βρίσκονται δύο μεγάλα deals, που βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες αγοραπωλησίες, που εκ των πραγμάτων θα επηρεάσουν τις υφιστάμενες ισορροπίες στον χώρο των Media.

 

Το πρώτο deal, που ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου, σχετίζεται με την πώληση ενός πολύ μεγάλου oμίλου, ο οποίος διαθέτει εφημερίδα, sites, περιοδικά και ραδιόφωνα. Για τις επαφές ανάμεσα στους πωλητές και τον αγοραστή, εκτός από τις τράπεζες, έχει ενημερωθεί, και μάλιστα διεξοδικά, και η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει οποιαδήποτε ανάμειξη, είτε θετική είτε αρνητική, στο deal.

 

Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκτιμούν ότι το αργότερο μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα έχουν πέσει και επισήμως οι υπογραφές, εξέλιξη που εκ των πραγμάτων θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο συγκεκριμένο εκδοτικό μαγαζί.

 

Το δεύτερο μεγάλο deal σχετίζεται με όμιλο που διαθέτει (κυρίως) sites και δύο ραδιόφωνα. Oπως αναφέρουν πηγές της πιάτσας, εδώ και αρκετό καιρό ο ιδιοκτήτης του εν λόγω oμίλου έχει πάρει την απόφαση να απεμπλακεί (οριστικά) από τη μιντιακή του ενασχόληση.Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αλλαγές που αποφάσισε στη διοικητική πυραμίδα της επιχείρησής του.

 

 

Συγκεκριμένα, πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τους σχεδιασμούς του μιντιάρχη αναφέρουν ότι ήδη ο άνθρωπος που τοποθέτησε στην επιχειρηματική πυραμίδα του oμίλου έχει έρθει σε επαφή με fund το οποίο ενδιαφέρεται να αγοράσει τόσο τα sites όσο και τα ραδιόφωνα.

 

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το γεγονός ότι σε αυτήν τη χρονική συγκυρία εκδηλώνονται κινήσεις στον χώρο των Μedia έχει να κάνει κυρίως με τη δυναμική που αναπτύσσει και στην Ελλάδα το Διαδίκτυο.

 

Σε κάθε περίπτωση, τα δύο μιντιακά deals αναμένεται να προκαλέσουν ποικίλες συζητήσεις, αφού κάποιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν τον ίδιο αγοραστή.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου