Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Asia Express: Το πρόγραμμα που ξεχωρίζει τη φετινή σεζόν

H πιστή καταγραφή της πραγματικότητας, των συναισθημάτων των διαγωνιζόμενων, των συνθηκών ζωής των κατοίκων της περιοχής, συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που όμοιό του, είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην ελληνική τηλεόραση.
Ο τηλεθεατής εντυπωσιάζεται με όσα συμβαίνουν γύρω του. Βλέπει στην οθόνη του ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από τον δικό μας, έναν τρόπο ζωής που απέχει πολύ από τον δυτικοευρωπαϊκό. Η γενναιοδωρία των κατοίκων, η αβίαστη φιλοξενία και η ευκολία στην προσέγγιση, εκπλήσσουν. Πολλές φορές ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τα άκρως απαραίτητα, αλλά ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους, για να τους προσφέρουν φιλοξενία ή για να τους προσφέρουν ένα πιάτο φαΐ. Και μέσα σε αυτές τις συνθήκες παρακολουθούμε παράλληλα και τις αντιδράσεις των παικτών.

Κάτι άλλο που κάνει το παιχνίδι ενδιαφέρον είναι ότι το reality δεν βασίζεται μόνο στη μυϊκή δύναμη των παικτών. Βασίζεται στη συνεργασία των ζευγαριών, τη στρατηγική, την προσαρμοστικότητα στις νέες, δύσκολες συνθήκες. Τα ζευγάρια καλούνται να είναι ψύχραιμα στις δύσκολες καταστάσεις. Σε αυτό το πρόγραμμα το παν δεν είναι να είσαι δυνατός αλλά το πώς θα συνεργαστείς με το ταίρι σου.

Την εικόνα συμπληρώνουν ιδανικά οι παρουσιαστές. Ο αεικίνητος Πέτρος Πολυχρονίδης ξέρει να αναθέτει τις αποστολές και να ανακοινώνει τα αποτελέσματα χωρίς να κουράζει ή να απεραντολογεί. Μαζί του η Ζενεβιέβ Μαζαρί, σε έναν νέο ρόλο, έξω από τον χώρο της μόδας και του στυλ, πραγματική αποκάλυψη με την πληθωρική και εξωτική παρουσία της.

pol1
zen1_2

Σε μία εποχή που όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα για την ελληνική μυθοπλασία, θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μην αναφερθούμε στην άρτια παραγωγή του Asia Express. Όλο η ομάδα που δούλεψε για το Star, φέρνει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή, με υψηλές απαιτήσεις, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Και καθώς φαίνεται, το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει απόλυτα. Τόσο από άποψης αποδοχής και εικόνας, όσο και από άποψης τηλεθέασης. Απομένει να δούμε, αν το φετινό «Asia» θα έχει και συνέχεια. Αν δηλαδή το κανάλι θα αποφασίσει να επιστρέψει και του χρόνου στη μαγευτική Ασία. Ως τότε, απολαμβάνουμε τις περιπέτειες των ζευγαριών κάθε Παρασκευή και Κυριακή, στις 21:00 στο Star.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου