Connect with us

Hi, what are you looking for?

Διεθνή

Η εμπειρία θανάτου της Φράνσις Μπιν Κομπέιν –Σήμερα γιορτάζει τα 30α γενέθλιά της

Στα 30ά της γενέθλια, η Φράνσις Μπιν Κομπέιν αναλογίζεται τους αγώνες που αντιμετώπισε την τελευταία δεκαετία.

Η κόρη του αείμνηστου Κερτ Κομπέιν και της Κόρτνεϊ Λαβ μίλησε με ειλικρίνεια για την αυτο-αποστροφή και τα τραύματα που πέρασε και για το πώς μια σχεδόν θανατηφόρα εμπειρία την έκανε να επανεκτιμήσει τη ζωή της.

«Τα κατάφερα! Ειλικρινά, η 20χρονη Φράνσις δεν ήταν σίγουρη ότι θα συνέβαινε αυτό», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram, μαζί με μια παρουσίαση προσωπικών φωτογραφιών και ένα meme.

«Εκείνη την εποχή, ένα εγγενές αίσθημα βαθιάς απέχθειας για τον εαυτό μου που υπαγορευόταν από την ανασφάλεια, τους καταστροφικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του και περισσότερα τραύματα από όσα το σώμα ή ο εγκέφαλός μου ήξεραν πώς να διαχειριστούν, με ενημέρωναν για το πώς έβλεπα τον εαυτό μου και τον κόσμο- μέσα από έναν φακό αγανάκτησης για το ότι μπήκα σε μια ζωή που φαινομενικά προσέλκυε τόσο πολύ χάος και το είδος του πόνου που συνδέεται με τη θλίψη φαινόταν αναπόφευκτο».

«Στη συνέχεια, ένα γεγονός σε ένα αεροπλάνο που με έφερε πιο κοντά στο θάνατο είναι το γεγονός που με εκτόξευσε προς την κατεύθυνση να αντιμετωπίσω αυτή τη βιωμένη εμπειρία με ριζική ευγνωμοσύνη. Ειρωνικό, ε;», συνέχισε. «Χαίρομαι που απέδειξα ότι έκανα λάθος και που βρήκα τρόπους να μετατρέψω τον πόνο σε γνώση».

Η Κομπέιν συνέχισε μοιραζόμενη ένα απόσπασμα του Dr. Jaiya John που είναι σημαντικό για εκείνη: «Όσο πιο ήπια γινόταν με τον εαυτό της, τόσο πιο ήπια γινόταν με τον κόσμο».

«Είναι ένα συναίσθημα που προσπαθώ να θυμάμαι καθημερινά», εξήγησε, προσθέτοντας ότι μπαίνοντας στη νέα της δεκαετία ελπίζει «να παραμείνω μαλακή, όσο σκληρός κι αν ο κόσμος μπορεί να μοιάζει μερικές φορές, να απολαμβάνω την παρούσα στιγμή με ευλάβεια, να φωτίζω τους ανθρώπους που έχω την τύχη να αγαπώ με περισσότερη εκτίμηση από όση θα μπορούσαν ποτέ να αποδώσουν τα λόγια και να κρατώ χώρο για να συνεχίσω να μαθαίνω, ώστε η ανάπτυξη να μη σταματά ποτέ».

 

Ολοκλήρωσε το μήνυμα των γενεθλίων της εκφράζοντας ότι είναι «χαρούμενη που είμαι εδώ και χαίρομαι που είσαι κι εσύ εδώ».

Η Κομπέιν είχε ξαναμιλήσει για το περιστατικό με το αεροπλάνο το 2017. Τότε, μοιράστηκε μια φωτογραφία ενός αεροπλάνου με κατεστραμμένο κινητήρα, σύμφωνα με το People. Στην έκτοτε διαγραμμένη ανάρτηση, η Φράνσις έγραψε ότι αφού είδε το φτερό να πιάνει φωτιά, «ήρθε σε επαφή με τη δική της θνητότητα» και έκανε μια συμφωνία με τον εαυτό της ότι θα εκτιμούσε περισσότερο τη ζωή.

Στις αρχές του έτους, το μοντέλο μοιράστηκε ότι πήρε ένα χρόνο απόστασης από το Instagram και δήλωσε ότι «ήταν εξαιρετικά καλό για την ψυχική, συναισθηματική και πνευματική μου υγεία».

«Το 2021 με έφερε περισσότερο στην παρούσα στιγμή από ό,τι ήμουν ποτέ, για το οποίο είμαι βαθιά ευγνώμων», πρόσθεσε στην ανάρτησή της στο Instagram.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου