Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Jessica Chastain: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη φετινή νικήτρια του Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

Ο ευχαριστήριος λόγος της, το σημαντικό μήνυμα που έστειλε και η καριέρα που την οδήγησε στην κορυφαία επαγγελματική αναγνώριση.

Jessica Chastain δεν ήταν το outsider αλλά ούτε και η πιο δημοφιλής στην κατηγορία των υποψηφίων για το Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου. Όταν όμως κέρδισε το φετινό βραβείο για τον ρόλο της στην ταινία ‘The Eyes of Tammy Faye’ απέναντι στις Penélope Cruz, Nicole Kidman, Kristen Stewart και Olivia Colman, η επιλογή φάνηκε πέρα για πέρα λογική.

Η 45χρονη ηθοποιός ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το πρώτο Όσκαρ στην καριέρα της από τον Anthony Hopkins και έδωσε έναν ευχαριστήριο λόγο αφιερώνοντας τον χρόνο της στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της LGBTQ κοινότητας και οι οικογένειές τους αλλά και τα ποσοστά αυτοκτονιών που σχετίζονται με την περιθωριοποίηση που βιώνουν.

“Αντιμετωπίζουμε προκατειλημμένη και μεροληπτική νομοθεσία που σαρώνει τη χώρα, με μόνο στόχο να διαχωριστούμε περισσότερο. Υπάρχουν βία και εγκλήματα μίσους που διαιωνίζονται με θύματα αθώους πολίτες σε όλο τον κόσμο” είπε και τόνισε πως “σε στιγμές όπως αυτές, σκέφτομαι την Tammy και με εμπνέουν οι ριζικές κινήσεις αγάπης της”.

“Εμπνέομαι από το πάθος της” είπε για την ηρωίδα που υποδύθηκε και τόνισε πως “το βλέπω σαν αρχή που θα μας οδηγήσει μπροστά και μας συνδέει με την επιθυμία να θέλουμε να γίνουμε αποδεκτοί για αυτό που είμαστε, να μας δέχονται για αυτούς που αγαπάμε και να ζούμε μια ζωή χωρίς τον φόβο της βίας ή της τρομοκρατίας”, είπε η ηθοποιός προσθέτοντας πως “όσοι από εσάς νιώθετε μόνοι και χωρίς ελπίδα, θέλω να γνωρίζετε ότι σας αγαπούν άνευ όρων για τη μοναδικότητά σας”.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου