Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Βραβεία Όσκαρ: Θα μείνει στην ιστορία το… οσκαρικό χαστούκι του Γουίλ Σμιθ (Βίντεο)

Αν κάποιος έχει να θυμάται κατι από την 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ αυτό είναι σίγουρα το χαστούκι του Γουίλ Σμίθ στον Κρις Ροκ.

Ήταν η στιγμή που ο Κρις Ροκ εμφανίστηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Ο ηθοποιός αστειεύτηκε με το γεγονός πως η Τζέντα Πίνκετ Σμιθ έχει τα μαλλιά της ξυρισμένα, όπως η Ντέμι Μουρ στην ταινία GI Jane το 2018. Όμως η Τζέντα εδώ και χρόνια έχει κάνει γνωστό ότι πάσχει από αλωπεκίαση.

-Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το βρωμόστομά σου.
-Φίλε μου, ήταν απλώς ένα αστείο για την «GI Jane».
-Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το βρωμόστομά σου.
-Θα το κάνω.

Η αμηχανία του κωμικού εμφανής… Λίγα λεπτά μετά ο Γουίλ Σμίθ ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου «Η μέθοδος Γουίλιαμς», απολογούμενος για την πράξη του.

«Θέλω να απολογηθώ στην Ακαδημία, στους συνυποψηφίους μου. Είναι μια υπέροχη στιγμή και δεν κλαίω που κέρδισα αυτό το βραβείο αλλά επειδή μπορώ να δώσω φως σε όλους τους ανθρώπουκς. Όμως η αγάπη μπορεί να σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα. Σας ευχαριστώ και ελπίζω να με δεχθεί ξανά η ακαδημία», δήλωσε ο ηθοποιός.

Λίγο αργότερα μάλλον έχει ξεχάσει τα δάκρυα και τις συγγνώμες και χορεύει ξέφρενα στο παρτυ του Vanity Fair αμέσως μετά την τελετή.

Ο Κρις Ροκ αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση κατά του Γουίλ Σμιθ, δείχνοντας να μη θέλει να δώσει συνέχεια. Η μόνη αντίδραση από πλευράς της Ακαδημίας ήταν ένα tweet πως καταδικάζει τη βία.

Για πολλούς ο Γουίλ Σμίθ θα μπορούσε κάλλιστα να χάσει το χρυσό αγαλματίδιο που μόλις απέκτησε.

Οι βραβεύσεις που ξεχώρισαν

Στο περιθώριο του χαστουκιού η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ ξεκίνησε με ένα φαντασμαγορικό σόου με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και την Βeyonce να κλέβει την παράσταση.

Ιστόρια έγραψαν τόσο η Αριάνα Ντεμπόζ όσο και ο Τρόι Κοτσούρ.

Η Ντεμπόζ ως η πρώτη queer ηθοποιός που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο β’ γυναικείου ρόλο για την ερμηνεία της στο West Side Story και ο Τρόι Κοτσούρ, που κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία CODA που αναδείχθηκε και η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

Η ταινία αφορά στην καθημερινότητα μιας οικογένειας κωφών ενώ ο Τρόι Κοτσούρ είναι ο δεύτερος κωφός ηθοποιός που κερδίζει βραβείο στην ιστορία των όσκαρ.

Το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «The eyes of Tammy Faye», όπου ενσαρκώνει τον ρόλο της τηλεευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ κέρδισε η αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν.

Σημαντική και η διάκριση της η Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον έφυγε χθες με ακόμα ένα χρυσό αγαλματίδιο (μετά το 1994 για το σενάριο στα «Μαθήματα Πιάνου»), καθώς τιμήθηκε για την σκηνοθεσίας της στην ταινία «Η εξουσία του σκύλου» κι έγινε μόλις η τρίτη γυναίκα που κέρδισε σε αυτή την κατηγορία, έναν χρόνο μόλις μετά την Κλόι Τζάο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου