Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Eurovision 2022: Στον πόλεμο οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας – Το τραγούδι έχει γίνει ύμνος (Βίντεο)

Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra που θα εκπροσωπήσουν την Ουκρανία στον Διαγωνισμό της Eurovision 2022, που θα γίνει τον Μάιο στο Τορίνο έχουν ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο.

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ έχει ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο, ενώ η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες Μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών.

Σήμερα, ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το συγκρότημα ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όμως ο Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να γιορτάσει για αυτό.

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο», είπε ο ίδιος στο Reuters.

«Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς».

 

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους, το «Stefania», το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

Άκουσε εδώ το τραγούδι της Ουκρανίας στην Eurovision:

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου