Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Το σχόλιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την Ουκρανία που προκάλεσε αντιδράσεις

Χαμός γίνεται στο twitter με τη δήλωση του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

Ο δούκας του Κέιμπριτζ σε συνάντησή του με εθελοντές στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Λονδίνο, που γέμιζαν νταλίκες με ανθρωπιστική βοήθεια, φέρεται να είπε πως το αιματοκύλισμα αυτό «είναι πολύ ξένο στην Ευρώπη».

Μάλιστα, υπαινίχθηκε πως τέτοιες συγκρούσεις ήταν πιο κοινές σε Αφρική και Ασία.

«Όλοι είναι τρομοκρατημένοι από όσα βλέπουν. Τα νέα κάθε μέρα είναι σχεδόν απροσμέτρητα. Για τη γενιά μας είναι πολύ ξένο να βλέπεις κάτι τέτοιο στην Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σας», είπε χαρακτηριστικά.

Τα social media αμέσως πήραν «φωτιά»

Η Μπερνίς Κινγκ, κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, χαρακτήρισε τη δήλωσή του φρικτή. «Οι Ευρωπαίοι αδιαφόρησαν για την Αφρική, λεηλατώντας κοινότητες, βιάζοντας γυναίκες, σκλαβώνοντας ανθρώπινα όντα, εποικίζοντας για κέρδος και ισχύ, κλέβοντας πόρους και προκαλώντας όλεθρο γενεών», τόνισε.

Ο Άλεξ Φίλιπ, Ινδός δημοσιογράφος, έκανε λόγο για ρατσιστικό σχόλιο και σημείωσε: «Ο πόλεμος και το αιματοκύλισμα άρχισε από την οικογένειά του. Στην Ινδία λεηλατούσαν και πλιατσικολογούσαν ακόμη και ενώ πολλοί πέθαιναν από πείνα και βασανισμούς».

Από την μεριά του, ο παρουσιαστής του CNN, Τζέικ Τάπερ τον παρότρυνε να διαβάσει «κανένα βιβλίο για την οικογένειά του».

«Πραγματικά δεν περιμένω τίποτα λιγότερο από ένα μέλος μιας από τις πιο βίαιες αυτοκρατορίες στη σύγχρονη ιστορία που δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της κατά εκατομμυρίων ανθρώπων», έγραψε εξοργισμένη η δημοσιογράφος του Al Jazeera, Σένα Σαέντ.

Πάντως, ο Ρόμπερτ Τζόνσον, βασιλικός συντάκτης στην Evening Standard σημείωσε πως η δήλωση του πρίγκιπα απομονώθηκε.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου