Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Νίκος Αλιάγας: “Την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ αλλά ούτε και η Ελλάδα με άφησε”

“Πάντα συγκινούμαι όταν οι λαοί ενώνονται”

Στο “Πρωινό Σουσου” μίλησε ο Νίκος Αλιάγας και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων που ξεκίνησε το ταξίδι της αλλά και την Ελλάδα που ο ίδιος πάντα κουβαλάει μέσα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Αλιάγας σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Είναι πολύ συγκινητική η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής φλόγας γιατί εδώ ξεκίνησαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, στο ίδιο στάδιο, με τους Γάλλους Κουμπερτά και τον Έλληνα Βικέλα. Η φλόγα έκανε τον γύρω της Ελλάδος σε 11 μέρες, έρχεται, θα ξαναφύγει ταξίδι και θα φύγει δια θαλάσσης από τον Πειραιά το Σάββατο. Θα κάνει 68 ημέρες για να φτάσει στο Παρίσι και θα ξεκινήσουν οι αγώνες”.

“Όλα αυτά είναι σύμβολα αλλά είναι και πολύ Ελλάδα, πολύ ψυχή. Είναι ένα συνονθύλευμα μεταξύ πολιτισμών και χαίρομαι που και γω ως Έλληνας της Γαλλίας, γεννημένος εκεί αλλά με όλο το dna μου εδώ, μπορώ να βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Πάντα συγκινούμαι όταν επιστρέφω στην Ελλάδα διότι έχει ένα φως, μια ενέργεια και τόσα στοιχεία που κουβαλάω και γω μέσα από την πρώτη ημέρα”.

“Πάντα συγκινούμαι όταν οι λαοί ενώνονται. Αυτή η περίοδος είναι πολύ μυστήρια, πολύ περίεργη ως προς τη διχόνοια, πόλεμοι εδώ κοντά και βλέπουμε ότι παρόλα αυτά αντιστέκονται κάποιοι και πιστεύουν στο μήνυμα της ειρήνης και της εκεχειρίας” πρόσθεσε, ακόμα, ο Νίκος Αλιάγας στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ελένης Τσολάκη στο OPEN.

“Για να επιστρέψω στην Ελλάδα υπάρχει μια προϋπόθεση. Να έχω φύγει από την Ελλάδα αλλά δεν έφυγα από την Ελλάδα. Άρα την Ελλάδα δεν την άφησα ποτέ αλλά ούτε και η Ελλάδα με άφησε, την κουβαλάω σαν πυξίδα μέσα μου”.

 




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου