Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Δημήτρης Παπανώτας, ύστερα από απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανου Κασσελάκη.

Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις για δηλώσεις του σε σχέση με τις κακοποιημένες γυναίκες.

«Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Καταλυτικές για την εξέλιξη αυτή ήταν οι δηλώσεις της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Μπεκατώρου στα Παραπολιτικά 90,1 και στη Νίκη Λυμπεράκη.

Η Ολυμπιονίκης ζήτησε ουσιαστικά την αποπομπή του κ. Παπανώτα από τα ευρωψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας με νόημα ότι «ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα».

Οι δηλώσεις του πρώην πλέον υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις ήταν οι εξής: «Κόψτε την υστερία, γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ε.Ε. κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς».

Σημειώνεται ότι τον Δημήτρη Παπανώτα αντικαθιστά στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα.

 

Δείτε επίσης: Δημήτρης Παπανώτας: “Με είπαν μισογύνη από την κοπτοραπτική μίας δήλωσης”

 

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου