Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Δημήτρης Παπανώτας: “Πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο ένας, πάρα πολύ καλό μοντέλο η άλλη. Τα θέματα τα γνωρίζουν;”

Ο δημοσιογράφος εξήγησε γιατί εγκατέλειψε το πολιτικό ρεπορτάζ και γιατί κατεβαίνει υποψήφιος

Καλεσμένος στο Χαμογέλα και πάλι ήταν ο Δημήτρης Παπανώτας που έχει θέσει υποψηφιότητα στις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρει το χρίσμα για της Ευρωεκλογές.

«Υπήρχε καθημερινό τρέξιμο και έχει ενταθεί τώρα με την υποψηφιότητά μου για να επικοινωνήσω τις απόψεις μου, έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ» ομολόγησε ενώ όπως είπε περίμενε να δεχτεί επιθέσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

«Ξεκίνησα την δημοσιογραφία σε μία περίεργη εποχή. Έχω ζήσει κοσμοϊστορικές αλλαγές στα πρώτα μου βήματα στην δημοσιογραφία. Το πολιτικό ρεπορτάζ με τρόμαξε στην αρχή. Την πολιτική ιστορία της χώρας την ξέρω απ’ έξω. Η πιο περίεργη εποχή ήταν στις αρχές του 1990 με το “βρώμικο 89”, τον δικομματισμό. Με τρόμαξε γιατί τότε υπήρχε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Κάποτε μου έφεραν κασέτες στο σπίτι μου, με ό,τι έχω πει στο σπίτι μου, στο περίπτερο. Είναι τρομακτικό, δεν είναι;

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να κάνουμε μια άλλη εκπομπή που δεν θα σε κυνηγήσει κανείς. Ποιος να σε κυνηγήσει όταν μιλάς για το δίμετρο πόδι της Κουλιανού;

Τα σκάνδαλα είναι αλλεπάλληλα, και η κυβέρνηση έχει δείξει ότι βρίσκεται σε ένα κρεσέντο αλαζονείας – δεν το θυμάμαι ποτέ αυτό να έχει ξανασυμβεί. Επιτρέπεται διαρροή προσωπικών δεδομένων την σήμερον ημέρα; Είναι η πρώτη φορά που το ευρωκοινοβούλιο στρέφεται κατά της χώρας μας, μιλά για ανυπαρξία κράτους δικαίου και ελευθερίας του Τύπου. Πρέπει να σκεφτούμε πώς αυτή η ντροπή αφορά στην χώρα μας», είπε αρχικά.

«Πιστεύω ότι είναι ένα καλό σημείο για να καταλάβουν οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας που θα πρέπει να ξανασκεφτούν την πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτή την χώρα. Έχουμε φάει πλήρη λύση εγκεφάλου. Την παθογένεια της κοινωνίας, τα media και η ΝΔ την φόρτωσαν στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν μπορεί οι υπεύθυνοι για την κρίση μας να παρουσιάζονται ως σωτήρες. Αν τα λεφτά είχαν επενδυθεί στη χώρα θα ήμασταν Γαλλία. Τα λεφτά φαγώθηκαν και δεν έκατσε ένας στο “σκαμνί”. Ήμασταν η δεύτερη φτωχότερη χώρα στην ΕΕ», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε: «Για τις ιδέες μου θα ήθελα να με ψηφίσουν. Ο κόσμος παρακολουθεί τις απόψεις μου. Από μικρός αισθανόμουν Έλληνας Ευρωπαίος. Γύρισα όλη την Ευρώπη χωριό προς χωριό. Εγώ τα καλοκαίρια δεν πήγαινα στη Μύκονο και σε άλλα κοσμικά. Η όρεξή μου ήταν να επισκεφθώ τον τόπο μου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αγαπώ την Ευρώπη και πιστεύω σε μια Ευρώπη ανεξάρτητη, δυναμική, παράγοντα παγκόσμιο για την ειρήνη, φάρο πολιτισμού και ειρήνης για όλον τον κόσμο.

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει καταθέσει κατηγορητήριο για 23 άτομα για τα Τέμπη, τα οποία περνούν από τον ανακριτή σιγά σιγά. Και βγαίνουν έξω με όρους δυσβάστακτους. Η χώρα μας δεν μπορούσε να τα κάνει αυτά; Ο κόσμος αναζητά την στήριξη της Ευρώπης» εξήγησε.

«Οι επιθέσεις είναι αστείες, περίμενα ότι θα δεχτώ. Όταν ανεβάζει ο Άδωνις για το γούστο μου λες και θα πάμε να διαλέξουμε συνολάκια στο Μιλάνο.

Έλεγα για τη Δούνια ότι στην Ευρωβουλή πρέπει να στείλουμε ανθρώπους που θα γνωρίζουν τα θέματα. Το έχουμε παρεξηγήσει λίγο σε αυτή τη χώρα.

Πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο ένας, πάρα πολύ καλό μοντέλο η άλλη. Τα θέματα τα γνωρίζουν; Εκεί δεν πάμε να κάνουμε τουρισμό. Ο στόχος είναι μια Ευρώπη προοδευτική όχι φιλελεύθερη. Εκεί είναι οι αντιρρήσεις μου. Πολύ ωραίο να είσαι καλό μοντέλο, καλός αθλητής, πολιτική άποψη είχες; Ιδεολογία έχεις; Δεν έχεις αν τις αλλάζεις σαν τα πουκάμισα. Το να πας απλά από Αριστερά Δεξιά είναι απλά ανωμαλία» ανέφερε δικαιολογώντας τις αντιρρήσεις του για Νόνη Δούνια και Θοδωρή Ζαγοράκη.



Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου