Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ναταλία Τσαλίκη: “Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιόμαστε καλλιτέχνες”

“Με την έννοια ότι κουβαλάμε μέσα μας την ποίηση, τη μαγεία”

Για τη σχέση της με το παρελθόν μίλησε σε συνέντευξη η Ναταλία Τσαλίκη και υποστήριξε ότι όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται με την καλλιτεχνική φύση.

Η ηθοποιός ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ “Art Week” και είπε:

 

“Θεωρώ το παρελθόν νεκροταφείο”

“Δεν έχω καθόλου καλή σχέση με το παρελθόν. Δεν με αφορά καθόλου. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί το παρελθόν, είναι λίγο βάρος. Μας δημιουργεί ενοχές, συγκρίνουμε, αναγκάζει το μυαλό μας να είναι συνεχώς απασχολημένο. Ένα σκουπίδι είναι το παρελθόν, μας είναι άχρηστο. Θεωρώ το παρελθόν νεκροταφείο. Έγινε, τέλος. Ό,τι καλό είχε να μας προσφέρει το παρελθόν το κουβαλάμε, έχει γράψει μέσα μας, στο μυαλό μας, στην προσωπικότητά μας, στις εμπειρίες μας, δεν χρειάζεται να το ξαναφέρνουμε στην επιφάνεια, στο τώρα. Αυτό που δεν μας έχει μάθει κανείς και θα έπρεπε να μας μαθαίνουν από παιδιά, είναι ότι η ζωή ξεκινάει κάθε μέρα. Θεωρητικά το ακούμε, πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Έκανες λάθη, όλα τα λάθη είναι παράσημα, σε πήγανε μπροστά, βρήκες τρόπο να τα ξεπεράσεις, προχώρα. Δεν με αφορά λοιπόν [το παρελθόν]”.

Και συνέχισε:

“Πάντα ένιωθα καλλιτέχνις, ίσως επειδή είμαι από οικογένεια καλλιτεχνική, νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλλιτέχνες – το λέω και με κοιτάνε περίεργα – με την έννοια ότι κουβαλάμε μέσα μας την ποίηση, τη μαγεία, και μετά ή τη ξεχνάμε ή έρχονται τα “πρέπει”, πρέπει να σπουδάσεις κτλ, και την ξεχνάμε την καλλιτεχνική μας φύση αλλά όλοι γεννιόμαστε καλλιτέχνες. Και γι’ αυτό και το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με ένα έργο τέχνης, γιατί αν δεν κουβαλούσαμε όλη αυτή την πλευρά μέσα του, την ποιητικότητα, τη μαγεία πώς θα ταυτιζόταν με αυτά που γίνονται πάνω στην σκηνή; Γιατί με την καρδιά ταυτίζεται, όχι με το μυαλό”.

 

Δείτε το βίντεο:




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου