Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μιχάλης Μανιάτης: “Παντρεύτηκα για να κάνω παιδί και γι΄αυτό χωρίσαμε, γιατί άλλαξε γνώμη…”

Η ζωή στην Κίνα, ο γάμος του και οι ιστορίες από την ταινία Άγγελος

Ο Μιχάλης Μανιάτης βρέθηκε στον καναπέ του Στούντιο 4 και αναφέρθηκε στη ζωή του τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, μοιράστηκε ιστορίες πίσω από τη θρυλική ταινία «Άγγελος» στην οποία πρωταγωνίστησε, ενώ μίλησε και για την πρώην σύζυγό του.

«Και τι δεν κάνω στην Κίνα. Είναι μια χώρα τόσο ανοιχτή σε συνεργασίες που ό,τι μου κατεβαίνει το κάνουμε. Είδα ότι στο Πεκίνο δεν ήξεραν καθόλου το ελληνικό φαγητό, το ελληνικό λάδι. Με ρώταγαν “έχετε και στην Ελλάδα λάδι;”. Τα πήρα στο κρανίο… Και είπα να κάνουμε κάτι για την Ελλάδα και σκεφτήκαμε να κάνουμε το Tastes of Grecce – Γεύσεις από την Ελλάδα».

«Θα μπορούσα να έχω βγει στη σύνταξη αλλά μου αρέσει να δουλεύω. Στην Κίνα με ενδιαφέρει να προωθώ τον ελληνικό πολιτισμό».

«Έφυγα για την Κίνα γιατί είχα καταστραφεί οικονομικά, ήμουν τότε δραστήριος επιχειρηματίας. Ήθελα επίσης να αποδείξω στους νέους που λένε “δεν υπάρχουν ευκαιρίες” ότι τη ζωή μας τη φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Όταν πήγα στην Κίνα ήξερα δύο ανθρώπους, η Κίνα δεν με ήξερε, δούλεψα σκληρά».

Για τη συμμετοχή του στη θρυλική ταινία «Άγγελος» το σενάριο της ταινίας βασίστηκε σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα στην ολέθρια ερωτική σχέση του 19χρονου ναύτη Χρήστου Ρούσσου με τον 22χρονο ναύτη Ανέστη Παπαδόπουλο, σχέση η οποία οδήγησε στη δολοφονία του δεύτερου στις 7 Απριλίου 1976.

«Ηθοποιός δεν ήμουν, Κοινωνιολογία-Ψυχολογία έχω σπουδάσει. Δούλευα στον χώρο των μίντια γιατί μ΄άρεσε το ραδιόφωνο, ο Χατζιδάκης είχε δημιουργήσει το Τρίτο Πρόγραμμα. Τυχαία όλα. Κάποια στιγμή ασχολήθηκα με την παραγωγή, βρέθηκα ξαφνικά να θέλω να κάνουμε την παραγωγή του Άγγελου»

«Επισκέφθηκα τον πραγματικό Άγγελο για να τον πείσω να σταματήσει την απεργία πείνας. Και έτσι μπροστά στο Πανεπιστήμιο στήσαμε τις σκηνές μας και ξεκινήσαμε απεργία πείνας και κράτησε 3 μέρες γιατί κάποιος έδωσε την ιδέα να κάνουμε μία πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο και ξαφνικά βρεθήκαμε χιλιάδες κόσμου. Αυτό πήρε τεράστια διάσταση στα μίντια».

«Πολλοί μου λένε ότι έσωσα τότε τον Χρήστο Ρούσσο έσωσα. Δεν ήταν ο σκοπός μας αυτός. Ο σκοπός μου ήταν να σώσω την παραγωγή διότι είχαν ξοδευτεί κάποια χρήματα και δεν μπορούσε να μην γίνει η ταινία. Αλλά δεν φοβήθηκα, δεν κάθισα να το σκεφτώ. Στον πόλεμο πεθαίνει πρώτος αυτός που φοβάται».

«Δεν βρίσκαμε ηθοποιό. Κανένας δεν δεχόταν να παίξει και αναγκάστηκα εγώ να παίξω τον ρόλο».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στο πώς γνώρισε την πρώην σύζυγό του, Εμμανουέλα.
«Παντρεύτηκα για να κάνω παιδί και γι΄αυτό και χωρίσαμε διότι άλλαξε γνώμη και δεν ήθελε παιδί. Δεν έβλεπα τον λόγο να είμαστε μαζί αν δεν υπάρχει παιδί. Ο έρωτας και η αγάπη δεν οδηγούν σε ένα παιδί;










Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου