Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Eurovision 2024: 7 πράγματα για την Μαρίνα Σάττι που πρέπει να γνωρίζουμε

“Μου έχει ξαναγίνει πρόταση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά” είχε δηλώσει η Μαρίνα Σάττι

ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

Η Μαρίνα Σάττι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision του 2024, που θα διεξαχθεί στη Σουηδία, όπως ανακοινώθηκε πριν μέρες.

Η τραγουδίστρια δήλωσε μετά την επισημοποίηση της εκπροσώπησης:

“Μου έχει ξαναγίνει πρόταση. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά. Δεν ξέρω τι άλλαξε, σκέφτηκα ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν. Νιώθω ότι είναι κάτι που μπορώ να το διαχειριστώ, δεν έχω άγχος. Μοιάζει με τα ταξίδια που κάνω, που παίζουμε σε φεστιβάλ, γνωρίζουμε ανθρώπους από άλλες χώρες. Έτσι το φαντάζομαι…”.

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια και δημιουργός δέχθηκε με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974.

 

Δείτε επίσης: Πώς θα επιλεγεί το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision;

 

7 πράγματα για την Μαρίνα Σάττι που πρέπει να γνωρίζουμε

  1. Είναι γεννημένη 26 Δεκεμβρίου 1986 στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Κρήτη, από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Σουδανό. Η μουσική της χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό παραδοσιακών ήχων με αστικά στοιχεία, ρυθμούς και παραγωγή.
  2. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο στο Ωδείο Απόλλων Ηρακλείου σε ηλικία 7 ετών και στην εφηβεία ξεκίνησε σπουδές στο κλασικό τραγούδι.
  3. Στην Αθήνα ήρθε για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την ίδια περίοδο μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη και στην Κεντρική Σκηνή και συνάμα έκανε και μουσικές σπουδές.
  4. Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην European Jazz Orchestra (EBU) με έργα του Peter Herbolzheimer.
  5. Το 2010 τραγούδησε στο John F. Kennedy Center στην Ουάσινγκτον Π.Κ. με το World Jazz Nonet ενώ συμμετείχε στο a cappella φωνητικό σχήμα The Singing Tribe που συνεργάστηκε με τον Bobby McFerrin.
  6. Το 2011 αποφοίτησε από το διεθνούς φήμης Berklee College of Music και έκανε το ντεμπούτο της στην τηλεόραση συμμετέχοντας στη σειρά Steps του ΑΝΤ1.
  7. Το 2016 η Σάττι κυκλοφόρησε τo single “Κούπες”, μια πρωτότυπη διασκευή του παραδοσιακού σμυρνέικου τραγουδιού “Θα Σπάσω Κούπες”. Το τραγούδι κέρδισε γρήγορα εντυπώσεις έχοντας ξεπεράσει σήμερα τις 24 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Το 2017, το τραγούδι της “Μάντισσα”, έγινε viral και ακούγεται μέχρι και σήμερα από τον κόσμο και από τότε μια λαμπρή πορεία ήταν δεδομένη με την ίδια να κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου