Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

“Πρωταγωνιστές” – Μίλτος Τεντόγλου: “Δεν θέλω να γίνω πρότυπο, ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει”

“Έχω συνηθίσει με το τίποτα του “ΟΑΚΑ”, είναι χάλια”

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” με τον Σταύρο Θεοδωράκη που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha τη νύχτα της Πέμπτης 19/10.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σημείωσε πως δεν θα ήθελε να γίνει πρότυπο για μικρά παιδιά. Μιλώντας για τον εαυτό του είπε πως δεν έχει αλλάξει τις παρέες του από τότε που μεγάλωσε στα Γρεβενά.

“Οι περισσότεροι φίλου μου έχουν φύγει στη Γερμανία. Βρήκαν δουλειά εκεί”. Τόνισε πως οι δύο φίλοι του που έμειναν στην πόλη δουλεύουν σε φούρνο.

Ανέφερε πως δεν θέλει να αλλάξει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε τι θα έλεγε στα παιδιά που τον βλέπουν και τον θεωρούν πρότυπο.

“Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει…”, είπε.




Το «τίποτα» του «ΟΑΚΑ» και οι υποσχέσεις

Ο Μίλτος Τεντόγλου είπε πως έχει αρχίσει τις προπονήσεις στο «ΟΑΚΑ» και σημείωσε:

«Οι συνθήκες είναι χάλια πραγματικά. Τόσο εγώ όσο και ο προπονητής μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) έχουμε σταματήσει να ασχολούμαστε με αυτό. Δεν με ενοχλεί αυτό” πρόσθεσε και τόνισε πως αυτό που δεν του αρέσει καθόλου είναι η κοροϊδία και οι υποσχέσεις.

“Τόσα χρόνια εκεί κάνουμε προπονήσεις, έχω συνηθίσει. Με ενοχλεί που κάποιοι δίνουν υποσχέσεις και δεν τις τηρούν. Σε εμένα μου δίνουν υποσχέσεις εδώ κι έξι – επτά χρόνια. Στον Πομάσκι εδώ και 30 χρόνια. Με πήρε υπουργός τηλέφωνο να με ρωτήσει τί χρειάζομαι και του είπα ελάχιστα πράγματα. Για τον κλιματισμό και κάποια άλλα. Μου είπε πως θα κάνουμε περισσότερα, μπλα, μπλα μπλα… Δεν έχει γίνει τίποτα προφανώς. Δεν με πειράζει που δεν τα φτιάχνουν. Με ενοχλεί που βγαίνουν και λένε έχουμε δώσει τόσα λεφτά… Τίποτα δεν έχουν κάνει. Αν έρθει ένας υπουργός και μου πει πως δεν θα κάνουμε τίποτα, θα το δεχθώ”.

Μεταξύ άλλων, ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε και για τα όνειρά του:

“Στα όνειρά μου δεν βλέπω ποτέ ότι κάνω άλμα εις μήκος. Βλέπω ότι κάνω τριπλούν, ότι κάνω μεγάλα άλματα. Νιώθω ότι πετάω, φανταστική αίσθηση” .

Ανέφερε πως δεν του αρέσουν τα social media και όσο μπορεί τα αποφεύγει, ενώ στην Αθήνα βγαίνει σπάνια και πηγαίνει για φαγητό ή σινεμά. Είπε, δε, πως αν δεν ήταν άλτης θα του άρεσε να γίνει μάγειρας.

Οι συνήθειές του και ο στόχος του

“Το αγαπημένο μου σημείο είναι το γραφείο μου που είναι ο υπολογιστής μου. Είμαι τεμπέλης και μου έχουν πει να μην λέω αυτή τη λέξη. Αλλά είμαι ειλικρινής, είμαι τεμπέλης” είπε.

“Εγώ όταν μπαίνει μπροστά ο στίβος και η προπόνηση γίνομαι σοβαρός απότομα. Στην κανονική μου ζωή είμαι τεμπέλης! Στον στίβο είμαι εκτελεστής, ό,τι μου πει ο προπονητής μου θα το κάνω δίχως δεύτερη σκέψη. Του έχω εμπιστοσύνη, ξέρω πώς ό,τι μου πει θα είναι το σωστό. Δεν έχω βρει κάποιο λάθος” ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της εκπομπής.




Επίσης απάντησε για τις διατροφικές του συνήθειες.

“Δεν κάνω διατροφή, ακούω το σώμα μου. Αν θέλει να ακούει γλυκά, θα φάω γλυκά. Θα φάω μπέργκερ, πίτσα. Το ακούω πάντα! Έχω καλό μεταβολισμό. Είμαι σταθερά στα κιλά μου εδώ και χρόνια και δεν αλλάζω. Είμαι 72 κιλά εδώ και χρόνια”.

Και μίλησε και για τις συνήθειές του πριν από τους αγώνες.

“Πριν από τον αγώνα δεν βγαίνω έξω, δεν βγαίνω καθόλου. Ειδικά άμα σημαντικός ο αγώνας δεν βγαίνω με τίποτα. Εγώ χαλαρώνω παίζοντας video games. Καμπουριάζω, έχω αυτό το κακό χούι αλλά προσπαθώ να έχω κάποιο στήριγμα. Με τα video games μου φεύγει το άγχος. Θα προσπαθήσω να κοιμηθώ νωρίς, γύρω στις 12:00. Δεν ξέρω αν ισχύει που λένε ότι οι αθλητές κοιμούνται μόνοι τους. Αλλά εγώ κοιμάμαι μόνος μου και γενικά θέλω να είμαι μόνος μου πριν από τον αγώνα”.

Μία άλλη αγάπη του, είπε πως είναι τα anime και πως είναι λάτρης της ιαπωνικής κουλτούρας, ενώ αποκάλυψε και την αγάπη του για το μπουζούκι.




Κι όσον αφορά τους αθλητικούς του στόχους;

“Μεγάλος στόχος είναι (το άλμα) τα 8,75μ., αλλά του χρόνου” στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου