Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αλεξάνδρα Δουβαρά: «Αν θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τη δώσω»

Τι συνέβη;

Επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αλεξάνδρα Δουβαρά έπειτα από λάθος που συνέβη κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης.

Ειδικότερα η ίδια έκανε αναφορά στο ότι δεν έχουμε θρηνήσει κάποια απώλεια ζωής, όμως η αλήθεια είναι ότι την Τρίτη βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς.

Λόγω αυτού του γεγονότος, ο εκ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της, με την ίδια τη δημοσιογράφο μετά να κάνει επανορθωτική δήλωση για τις αναφορές της.

Η Αλεξάνδρα Δουβαρά ανέφερε τα εξής:

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα. Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες. Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μη θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να τη δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους. Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».

 

Δείτε το βίντεο:




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου