Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Άφησε την τελευταία του πνοή πρώην νικητής της Eurovision

Οι πωλήσεις δίσκων του ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δίσκους

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 80 ετών πρώην νικητής της Eurovision. Πιο συγκεκριμένα, ο Toto Cutugno, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ιταλός τραγουδιστής ήταν ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του, για τα χρώματα της οποίας κέρδισε τον μουσικό διαγωνισμό το 1990 με το τραγούδι «Insieme: 1992». Ήταν μάλιστα η τελευταία νίκη της Ιταλίας για 31 χρόνια, πριν οι Måneskin φέρουν ξανά το τρόπαιο επί ιταλικού εδάφους το 2021.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni, θέλησε να πει το δικό της αντίο στον σπουδαίο ερμηνευτή, δημοσιεύοντας ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

«Αντίο στον Toto Cutugno, έναν αληθινό Ιταλό», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Σαλβατότε (Τότο) Κουτίνιο γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1943. Έγινε ευρέως γνωστός διεθνώς με την επιτυχία του, «L’Italiano», που κυκλοφόρησε στο ομότιτλο άλμπουμ του το 1983. Ο Κουτίνιο κέρδισε τον μουσικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1990, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ, με το τραγούδι «Insieme: 1992″, για το οποίο έγραψε τόσο τους στίχους όσο και τη μουσική.

Έχει χαρακτηριστεί ως «ένας από τους πιο δημοφιλείς τραγουδιστές στην Ιταλία και σύμβολο της ιταλικής μελωδίας στο εξωτερικό», καθώς και «ένας από τους πιο δημοφιλείς Ιταλούς ερμηνευτές σε παγκόσμια κλίμακα», «ένας από τους πιο επιτυχημένους Ιταλούς τραγουδοποιούς όλων των εποχών», με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δίσκους.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου