Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Εμμανουέλα Αλεξίου: Από τους «Αυθαίρετους» στη συγγραφική ομάδα του «Σασμού»

«Στα social, oι μισοί θέλουν το ένα και οι μισοί το άλλο!»

Η Εμμανουέλα Αλεξίου, η ηθοποιός που γνωρίσαμε τηλεοπτικά ως «Ούρσουλα» (η κόρη του Χρήστου Βαλαβανίδη) στους «Αυθαίρετους» ήταν καλεσμένη του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά στην ΕΡΤ1.

Αφού μίλησε για τη γειτονιά της την Κυψέλη αναφέρθηκε στο πέρασμά της από την υποκριτική στη συγγραφή και μάλιστα ανήκει στη συγγραφική ομάδα του «Σασμού».

«Έτυχε. Από μικρή το είχα. Ο παππούς μου ήταν τέτοιος τύπος, δημοσιογράφος και ήμουν με ένα τετράδιο. Ημερολόγιο γράφω πάντα μέχρι σήμερα που μιλάμε.

Βρήκα ημερολόγια από την έκτη Δημοτικού. Γελούσα ασταμάτητα με τους προβληματισμούς μου» είπε.

Όπως εξήγησε ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στην ΕΡΤ με τη σειρά «Ποιος είναι ο κύριος Αλεξίου;» και μετά ήρθαν οι «Αυθαίρετοι».

«Μαζευτήκαμε την πρώτη φορά στα γραφεία της παραγωγής στην Καλλιθέα και λέγαμε “τι κάνουμε;” και “ποιος θα το δει αυτό;”. Σε όλη μας τη ζωή υπήρχαν δύο κρατικά κανάλια. Αυτό που δεν έχεις το άγχος είναι καλό γιατί πας άνετος. Όταν συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει στον δρόμο, δεν σταμάταγε άνθρωπος, αργούσα να γυρίσω στο σπίτι μου, χαιρέταγα 3000 ανθρώπους. Μου άρεσε πάρα πολύ, δεν με έπνιξε.

Έπαιζα στο “Σαμπουάν” και έγραφε η Ρένα Ρίγγα και στο 6ο επεισόδιο είπε ότι ήθελε άνθρωπο να γράφει να τη βοηθήσει. Τότε έκανα stand up comedy με τη Λουκία Ρικάκη. Είπα να δοκιμάσω, γράφω ένα επεισόδιο, άρεσε και μπαίνω και σαν σεναριογράφος.

Πάλι τυχαία έφυγα 1.5 χρόνο στην Αμερική για σεναριογράφος. Έκανα ένα σίριαλ στον ΑΝΤ1, το “30 μέρες αγωνίας” που κόπηκε. Ήταν μια χρονιά που κόπηκαν όλα τα σίριαλ σε μια μέρα. Είχαμε υπογράψει 30 και κάναμε 14 επεισόδια και μείναμε στο τίποτα. Είπα δεν θα με πιάσει κατάθλιψη, είχα την κολλητή μου στη Νέα Υόρκη και πήγα στο πανεπιστήμιο.

Έκανα και κάτι άλλο πριν πάω στην Αμερική, πήγα στην Didakta και έμαθα στενογραφία και γραφομηχανή.

Γράφω στην ομάδα του Σασμού από την αρχή της δεύτερη σεζόν, εδώ και δύο μήνες περισσότερο. Είναι φαινόμενο. Έχει πλάκα γιατί στα social διχάζεται ο κόσμος. Οι μισοί θέλουν το ένα και οι μισοί το άλλο, δεν βγάζεις άκρη.

Η βάση μας ήταν το βιβλίο. Υπάρχει η συγγραφική ομάδα και για τα καίρια γεγονότα υπάρχει συζήτηση. Δεν τσακωνόμαστε. Δίνεται ένα προβάδισμα πάντα στον head σεναριογράφο.

Οι ηθοποιοί που γράφουμε το βλέπουμε λίγο διαφορετικά από τους σκέτο σεναριογράφους. Εγώ τον παίζω τον Μαθιό!» είπε χαρακτηριστικά.




Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου