Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Σταμάτης Κόκοτας: Ο ερμηνευτής που «γιάτρευε» τις ψυχές των ανθρώπων (Βίντεο)

Η συναρπαστική ζωή του διαχρονικού ερμηνευτή που, αν και δεν ακολουθήσε τελικά την ιατρική, «γιάτρευε» τις ψυχές των ανθρώπων

Η συναρπαστική ζωή του διαχρονικού ερμηνευτή που, αν και δεν ακολουθήσε τελικά την ιατρική, «γιάτρευε» τις ψυχές των ανθρώπων

Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1937, στο μαιευτήριο «Μαρίκα Ηλιάδη» και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, όπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος τη ζωή του.

Πήγε στο Παρίσι να σπουδάσει ιατρική, όπως ήθελε η οικογένεια του, όμως εκεί άρχισε το τραγούδι σε καμπαρέ.

Η Πόλη του Φωτός έχει άλλα πλάνα για τον Κόκοτα και η φήμη του ως επαγγελματία πια τραγουδιστή κορυφώνεται. Το αστέρι του λάμπει.

Έκανε και πολλή τηλεόραση. Δίπλα σε μεγάλους σαν τον Αζναβούρ, τον Ζιλμπέρ Μπεκό κ.ά. Αλλά και στην Ιταλία με τον Τζιάνι Μοράντι. Έλειψα οκτώ χρόνια.

Και κάπου εκεί γνωρίζει τον άνθρωπο – σταθμό στη ζωή του

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Σταύρο Ξαρχάκο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Παρίσι και εκείνος ήταν που τον έπεισε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Ο Σταμάτης Κόκοτας επιστρέφει στην πατρίδα του, την καλύτερη περίοδο, τη δεκαετία που αλλάζουν όλα.

Μεγάλα ονόματα και σταρ της εποχής γνώρισαν, συνομίλησαν και διασκέδασαν με τον Σταμάτη Κόκκοτα. Αλεν Ντελόν, Αλέξης Μινωτής,Τζέιμς Κόμπερν, Μελίνα, Βίλι Μπραντ, Φερεντς Πούσκας, Αλίκη, Γιάννης Ρίτσος, Αντονι Κουήν, είναι κάποια από αυτά.

Ήταν το 1977 όταν ο Σταμάτης Κόκοτας συναντήθηκε ξανά με τον Απόστολο Καλδάρα και σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου ηχογράφησαν στην Columbia τον δίσκο, Τελευταία Νύχτα.

Μεγάλο σουξέ του άλμπουμ το περίφημο μου, γιε μου, η τελευταία ίσως τόσο τρανή επιτυχία τόσο του συνθέτη όσο και του τραγουδιστή.

Πολλοί πίστευαν ότι το τραγούδι αυτό γράφτηκε για τον θάνατο του γιου του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρου, μιας και ο Κόκοτας είχε στενή φιλία με τον Ωνάση.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου