Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Εξήντα χρόνια Τζέιμς Μποντ με γκράντε δημοπρασία

Ο οίκος Christie’s γιορτάζει τον πράκτορα 007 προσφέροντας αντικείμενα, με το… αζημίωτο, από τις ταινίες του, με τα έσοδα να πηγαίνουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Από τότε που η Ούρσουλα Άντερς (δεν) μάγεψε τον Σον Κόνερι στην αμμουδιά, έχουν περάσει 60 χρόνια και ο πράκτωρ 007, Τζέιμς Μποντ, πουλάει εν τη απουσία του. Η δημοπρασία από τον οίκο Christie’s, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, τιτλοφορείται «Εξήντα Χρόνια Τζέιμς Μποντ» και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.

Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ νωπό, άλλωστε, η οικουμένη θυμήθηκε την προσγείωσή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2012, με τον τελευταίο «Τζέιμς Μποντ», πράκτορα 007, σε συμπρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα… καλούδια στη δημοπρασία δεν θα είναι λίγα: μία ασημένια Aston Martin DB5, ένα από τα μόλις οκτώ αντίγραφα που κατασκευάστηκαν για τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας «No Time To Die» της κινηματογραφικής σειράς «Τζέιμς Μποντ», ένα Land Rover Defender 110 και μία μηχανή Triumph από την ίδια ταινία και ένα 007 Land Rover Defender με το logo της 60ης επετείου πωλούνται στη δημοπρασία σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών.
Επιπλέον, ένα επιχρυσωμένο αυγό με πέτρες Swarovski σε στυλ Faberge από την ταινία «Octopussy» και το σμόκιν που φορούσε ο Τίμοθι Ντάλτον ως Τζέιμς Μποντ στο φιλμ «License To Kill» θα έχουν την τιμ(ητικ)ή τους.

Τα έσοδα, καθώς φαίνεται, θα διατεθούν σε 45 φιλανθρωπικές οργανώσεις. Διαδικτυακά, πάντως, προσφέρονται από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου, ημερομηνία που κυκλοφόρησε το «Dr No», θεματικές εμπειρίες από τις ήδη 25 ταινίες, αλλά και αντικείμενα συλλεκτικά. Οι πιστοί ας προσέλθουν.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Christie’s, κόμης του Σνόουντον, δήλωσε για τη δημοπρασία: «Μια από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις είναι να παίζω με εμμονή με μια μεταλλική Aston Martin DB5, ένα δώρο που είχαν φέρει στο σπίτι οι γονείς μου από την πρεμιέρα της ταινίας “Goldfinger”. Από εκείνη τη στιγμή, με γοήτευε κάθε νέα ταινία Τζέιμς Μποντ, τα ειδικά εφέ και τα ακροβατικά, τα ρολόγια του Μποντ και το απίστευτο στυλ. Ο βρετανικός θρύλος Τζέιμς Μποντ είχε μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Είναι τιμή για τον Christie’s να συνεργάζεται για άλλη μια φορά με την EON Productions για αυτήν την επίσημη φιλανθρωπική δημοπρασία δύο μερών με αφορμή τον εορτασμό της 60ης επετείου του Μποντ. Οι ζωντανές και διαδικτυακές δημοπρασίες ελπίζουμε να συγκεντρώσουν ποσά ρεκόρ για όλους τους υπέροχους φιλανθρωπικούς σκοπούς που επιλέχθηκαν».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου