Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τελέστηκε η συγκλονιστική Αγρυπνία των Πριγκίπων γύρω από το φέρετρό της (Βίντεο)

Η Αγρυπνία των πριγκίπων πραγματοποιήθηκε χθες στον καθεδρικό ναό του Σεν Τζάιλις στο Εδιμβούργο. Το κλειστό φέρετρο, σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο, θα παραμείνει για 24 ώρες στο Εδιμβούργο και αύριο το βράδυ θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο. Από το βράδυ της Τετάρτης, θα εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα στο Γουεστμίνστερ.

Μπροστά από το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ τα τέσσερα παιδιά της δεν μπορούν να κρύψουν τη θλίψη τους.

Στάθηκαν ο καθένας σε μία από τις τέσσερις γωνίες του δρύινου φέρετρου με τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως Αγρυπνία των Πριγκίπων.

Βυθισμένοι στις σκέψεις τους, ίσως να είναι η μοναδική στιγμή που συνειδητοποιούν πως έχασαν το στήριγμα τους.

Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά για να μπουν στον Καθεδρικό Ναό και να τιμήσουν τη βασίλισσα, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό της, σε ηλικία 96 ετών.

Η πομπή με το φέρετρο ξεκίνησε, λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα από τον παλάτι Χόλυρουντ, με κατεύθυνση το καθεδρικό του Σεντ Τζέιλς στο Εδιμβούργο.

Πίσω από το φέρετρο ακολουθούν με αργό βηματισμό ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος συνοδεύεται από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Θα περπατήσουν 1,6 χιλιόμετρα, το βασιλικό μίλι, όπως λέγεται.

Ο μοναδικός που δε φοράει στρατιωτική στολή είναι ο πρίγκιπας Άντριου, από τον οποίο έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα του εξαιτίας της εμπλοκής του με τον σκάνδαλο του παιδόφιλου μεγιστάνα Τζέφρι Επστάιν.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος του Royal Mile, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.

Η πομπή με τους στρατιωτικούς δίπλα στη νεκροφόρα και τους έφιππους αστυνομικού που την οδηγού περνάει μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος στην άκρη του δρόμου.

Αν και οι δρόμοι βουλιάζουν από τον κόσμο εντύπωση προκαλεί η ατελείωτη σιωπή. Το φέρετρο μπαίνει στον καθεδρικό ναό μετά από περίπου μισή ώρα.

Άνδρες της βασιλικής φρουράς το παίρνουν στο χέρια τους και το οδηγούν στο εσωτερικό του Σεν Τζάιλς.

Πάνω στο φέρετρο τοποθετήθηκε το βασιλικό στέμμα της Σκωτίας. Συγκίνηση προκαλεί η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι.

Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί από το Εδιμβούργο στο αεροδρόμιο της πόλης το απόγευμα.

Η πριγκίπισσα Άννα θα τη συνοδεύσει, όπως έκανε από την αρχή του ταξιδιού του από το Μπαλμόραλ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου