Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου για Στάθη Σχίζα: Με στήριζε παρά πολύ στο J2US-Με έβλεπε να «τσακαλακώνομαι»

Κατά το διάστημα αυτό, 1971 συμμετέχοντες πέθαναν: οι 321 από καρδιαγγειακή νόσο, οι 1018 από καρκίνο ενώ οι 532 από άλλες αιτίες συμπεριλαμβανομένης και της άνοιας.

Από τα αποτελέσματα και τις απεικονίσεις βυθού των συμμετεχόντων διαπιστώθηκαν τα ποσοστά όσων γερνούσαν γρήγορα (ο αμφιβληστροειδής τους έμοιαζε μεγαλύτερος σε ηλικία από την πραγματική τους ηλικία). Πιο γερασμένο αμφιβληστροειδή κατά τρία χρόνια συγκριτικά με την βιολογική τους ηλικία είχε το 51% των συμμετεχόντων, ενώ το 28% είχε κατά πέντε χρόνια «μεγαλύτερο» αμφιβληστροειδή συγκριτικά με την πραγματική τους ηλικία. Για το 4,5% η ηλικιακή διαφορά μεταξύ αμφιβληστροειδούς και πραγματικής ηλικίας ανερχόταν σε δέκα χρόνια!

Οι μεγάλες ηλικιακές διαφορές σχετίστηκαν με 49-67% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Μάλιστα κάθε ένας χρόνος «διαφοράς ηλικίας» σχετίστηκε με 2% αύξηση του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και 3% αύξηση του κινδύνου θανάτου από αιτίες σχετιζόμενες με την υπέρταση, το βάρος και τον τρόπο ζωής.

Καταλήγοντας οι ερευνητές τόνισαν πως «τα ευρήματα μας καθορίζουν πως η διαφορά ηλικίας μεταξύ του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού και της πραγματικής ηλικίας αποτελεί ανεξάρτητο δείκτη αυξημένου κινδύνου θανάτου και κυρίως γήρανσης.

Ο αμφιβληστροειδής προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο αξιολόγησης όλων των παθολογικών διαδικασιών που αφορούν στις αγγειακές και νευρολογικές ασθένειες που σχετίζονται με την υψηλή θνητότητα. Με τα ευρήματα αυτά προσθέτουμε παραπάνω αξία στο ερώτημα αν ο αμφιβληστροειδής παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης» σημείωσαν οι ερευνητές.

Πηγή: OnTime24.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου