Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ λέει «bye, bye, bye» πουλώντας ολόκληρο τον κατάλογο των τραγουδιών του (Βίντεο)

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ πούλησε τον κατάλογο των τραγουδιών του στη «Hipgnosis Song Management», σηματοδοτώντας έτσι τον τελευταίο σούπερ σταρ που πουλάει τα δικαιώματα των τραγουδιών του, στην ολοένα και πιο καυτή αγορά εξαγοράς μουσικής.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η Hypgnosis αγόρασε το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων του διάσημου τραγουδιστή σε μουσικές συνθέσεις που έγραψε, οι οποίες περιλαμβάνουν επιτυχίες όπως τα «SexyBack», «Rock Your Body», «Suit and Tie» και «Can’t Stop the Feeling». Οι εκπρόσωποι της Hypgnosis αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα οικονομικές λεπτομέρειες σχετικά με την πώληση.

Σύμφωνα με τον Guardian η συμφωνία εκτιμάται ότι αξίζει λίγο πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια (75,5 εκατομμύρια λίρες).

Ο Τίμπερλεϊκ είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της ποπ μουσικής, αρχικά ως μέλος των NSYNC και στη συνέχεια ως σόλο καλλιτέχνης. Η συμφωνία για τον κατάλογο αφορά τα δικαιώματα έκδοσης του Τίμπερλεϊκ και όχι τα δικαιώματα ηχογράφησης, δηλαδή αφορά μόνο τα τραγούδια που έγραψε. Δεν ήταν συνθέτης σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των NSYNC, όπως το «Bye Bye Bye» και το «It’s Gonna Be Me», αλλά έγραψε τις περισσότερες από τις επιτυχίες του ως σόλο καλλιτέχνης.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με τον CEO και ιδρυτή της Hipgnosis Merck Mercuriadis και την Hipgnosis – εκτιμά τους καλλιτέχνες και το δημιουργικό τους έργο και ήταν πάντα ισχυρός υποστηρικτής των τραγουδοποιών και της αφήγησης ιστοριών», ανέφερε ο τραγουδιστής σε δήλωσή του. «Ανυπομονώ να μπω σε αυτό το επόμενο κεφάλαιο».

«Ο απίστευτος κατάλογος του Τζάστιν θα ενωθεί με άλλα καταπληκτικά έργα στην Hipgnosis, η οποία γνωρίζουμε ότι θα χρησιμεύσει ως μεγάλος διαχειριστής του έργου του», ανέφερε ο Mercuriadis σε δήλωσή του. «Προσβλέπουμε σε μια σπουδαία συνεργασία μεταξύ του Justin και της Hipgnosis».

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου