Video

Γρήγορη πάστα φλώρα του Άκη

Συστατικά

325 γρ. φύλλο κουρού
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
15 γρ. καρύδια
15 γρ. αμύγδαλα
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα

σαντιγί
αμύγδαλα φιλέ
δυόσμο

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Απλώνουμε το φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά του.

Βάζουμε ένα καπάκι από κατσαρόλα ή ένα πιάτο 28 εκ. και κόβουμε περιμετρικά. Θέλουμε να έχουμε ένα φύλλο κουρού με διάμετρο 28 εκ. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει και την κάνουμε μπισκοτάκια με ζάχαρη και κανέλα.

Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης ένα πιάτο με διάμετρο 22 εκ. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη ανά 3 εκ. και αφαιρούμε το πιάτο.

Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο περιμετρικά στη ζύμη και τρυπάμε τη ζύμη στο κέντρο με ένα πιρούνι.

Παίρνουμε τις άκρες από κάθε κομμένο σημείο, το φέρνουμε προς το κέντρο και ενώνουμε τις γωνίες του για να δημιουργήσουμε μια εξωτερική θήκη.

Απλώνουμε στο κέντρο τη μαρμελάδα και βάζουμε στις θήκες της ζύμης τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε για να κολλήσουν.

Απλώνουμε περιμετρικά με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, αμύγδαλα και δυόσμο.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version