Συνταγές

Κεφτεδάκια γεμιστά με ρύζι

Νόστιμα και λαχταριστά.

Υλικά:

1 κ. κιμά
1/4 φλ.φρυγανιά τριμμένη
1/3 φλ. γάλα
2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
1 αυγό
δυόσμος
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
ρίγανη
πιπεριές σε κυβάκια

 

Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε το ρύζι. Ρίχνουμε σε κατσαρολάκι 1 φλ. ρύζι με 1 1/2 φλ. νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε να μαλακώσει 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό του. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα, τη φρυγανιά, γάλα, αυγό, λάδι, σκόρδο, ρίγανη και δυόσμο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.

Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τους λίγο από το βρασμένο ρύζι, απάνω βάζουμε λίγη παρμεζάνα, πλάθουμε κλείνοντας τα κεφτεδάκια μας καλά να μην φύγει η γέμιση.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ όλα τα κεφτεδάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μισή ώρα να ροδίσουν.

Βράζουμε τη σάλτσα μας 15 λεπτά να χυλώσει. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με μακαρόνια, την σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version