Συνταγές

Σαρλότ με μους σοκολάτα και αμαρέτο

Ένα μαγικό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

25 μπισκότα σαβαγιάρ
½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ αμαρέτο + ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα

 

Για τη μους:

4 κρόκοι
4 ασπράδια
60 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμ. κουβερτούρα (ή μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας)
80 γραμμ. βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Φτιάχνετε πρώτα τη μους σοκολάτα.

Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε.

Βάζετε τη ζάχαρη να βράσει με 20 ml νερό μέχρι να προκύψει ένα πηχτό σιρόπι.

Ρίχνετε το μισό σιρόπι όπως είναι καυτό σε κλωστή ενόσω χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να πάρετε μια αφράτη κρέμα, και το ίδιο κάνετε και με τα ασπράδια, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου στο μείγμα των κρόκων και ενσωματώνετε τη μαρέγκα.

Χωρίς καθυστέρηση, βρέχετε τα μπισκότα σαβαγιάρ (αφού τα κόψετε στο ύψος της φόρμας) στο λικέρ αμαρέτο και τα τοποθετείτε περιμετρικά στη φόρμα.

Ρίχνετε στο κέντρο τη μισή μους, τα κομμάτια που περίσσεψαν από τα σαβαγιάρ, βρέχετε με λικέρ, τελειώνετε με την υπόλοιπη μους.

Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Για να ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Γαρνίρετε με σκόνη κακάο κοσκινισμένη.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version