Συνταγές

Η πιο αφράτη γιαουρτόπιτα

Η καλύτερη συνταγή, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αφράτη γιαουρτόπιτα, ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Φτιάχνεται γρήγορα, εύκολα και θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής

2 κεσ. γιαούρτι
3 φλ. ζάχαρη
5 μισή φλ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. σόδα
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά)

Για το σιρόπι

4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τ’ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

Διαλύουμε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το δουλεύουμε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι.

Κατόπιν, βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.

Η παραδοσιακή και αφράτη γιαουρτόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας αμύγδαλα, χοντροκομμένα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version