Συνταγές

Cupcakes με μπισκότα σοκολάτας

Υλικά

 

1 πακέτο cookies
75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτάλι σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C (170°C με αέρα).

Τοποθετούμε 12 χαρτάκια ή θήκες σιλικόνης στη φόρμα για cupcakes.

Ανοίγουμε τα γεμιστά μπισκότα προσεκτικά, ώστε να μη σπάσουν, χωρίζοντας το πάνω από το κάτω μισό και τοποθετούμε το μισό που έχει ακόμα τη γέμιση μέσα στις θήκες cupcakes, με τη γέμιση προς τα πάνω.

Έτσι δημιουργούμε μια νόστιμη και τραγανή βάση για το cupcake.  Φυλάμε τα άλλα μισά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο.

Χτυπάμε τo βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα μαζί με ένα κουτάλι σούπας αλεύρι/κακάο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι/κακάο με ένα κουτάλι.

Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες.

Ψήνουμε για περίπου 14-17 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.

Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μόλις έχουν κρυώσει, χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη.

Λιώνουμε τα υπόλοιπα μισά μπισκότου που έχουμε φυλάξει και τα προσθέτουμε στη χτυπημένη κρέμα.

Χρησιμοποιούμε κορνέ ή απλώνουμε με ένα μαχαίρι πάνω στα cupcakes και βάζουμε ένα μπισκοτάκι από πάνω για διακόσμηση.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version