Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Μακαρονάδα με ντοματίνια και λιωμένο λουκάνικο

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
τυρί τριμμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Πρέπει να κρατάνε λίγο.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου.

Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει.

Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά.

Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο τυρί τριμμένο.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου