Connect with us

Hi, what are you looking for?

slider

Ένοχοι και στο Εφετείο για το θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ

Λούνα Παρκ Δήμος Ελληνικού

ΜΕΓΑΛΕΣ ευθύνες στον Δήμο Ελληνικού έριξε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου χθες εκδικαζόταν, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση του θανάτου του 13χρονου Βασίλη Ζωγράφου σε υπαίθριο λούνα παρκ στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014.

Μαζί με τον άτυχο μαθητή είχε τραυματιστεί και η μικρότερη αδελφή του, όταν τα δύο παιδιά είχαν μπει σε φουσκωτή μπάλα που κυριολεκτικά βρέθηκε στον αέρα εξαιτίας μιας ξαφνικής ριπής ανέμου. Οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών και ο Έλληνας διαχειριστής του λούνα παρκ, που καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και τεσσάρων μηνών, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ τους αναγνωρίστηκε επιπλέον το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Η κατηγορία που αντιμετώπιζαν ήταν ανθρωποκτονία από αμέλεια (ενσυνείδητη) και σωματική βλάβη εξ αμελείας από υπόχρεο. Στην αγόρευσή της στη δίκη η εισαγγελέας έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες του οικείου δήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προέκυψε ότι για το παρόν ατύχημα τεράστιες προκύπτουν οι ευθύνες του Δήμου, ο οποίος με πλήρη ασυνειδησία και αδιαφορία παραχώρησε την έκταση προς μίσθωμα και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να εισπράττει το μίσθωμα». Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στους κατηγορούμενους αναφέροντας ότι
επαφίονταν μόνο στην «τύχη» καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών «προέκυψαν οι ελλείψεις, ήταν ατελείς ακόμα και οι ηλεκτρολογικές καταστάσεις.

Ανάλογα παιχνίδια πρέπει να δένονται και εξάλλου τι σημαίνει να λειτουργεί ένα παιχνίδι εάν δεν είναι ασφαλές;». Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν ο πατριός
του 13χρονου αγοριού, ο οποίος θυμήθηκε λεπτό προς λεπτό τις στιγμές τρόμου εκείνης της ημέρας, όπως και τον ηρωισμό του μικρού αγοριού, που ουσιαστικά έσωσε τη μικρή αδελφή του, συγκρατώντας την κατά τη διάρκεια της τρελής «πτήσης» της μπάλας μέσα στην οποία βρίσκονταν.

«Το παιχνίδι δεν ήταν δεμένο πουθενά, το τοίχωμά του πρέπει να έχει τρυπήσει από το καρουζέλ» είπε συντετριμμένος. «Είχε ξεφουσκώσει. Δεν υπήρχε ασφάλεια, δεν υπήρχε τίποτα. Ένα σκοινί, μία περίφραξη, δεν υπήρχε, εγώ πίστευα ότι ήταν δεμένο».

Από την πλευρά της, η μητέρα του 13χρονου στην κατάθεσή της ανέφερε: «Βλέπω την μπάλα να σηκώνεται ψηλά. Έφυγε κάθετα λοξά και μετά έκανε πορεία ευθεία. Δεν στριφογύρισε καθόλου. Εκεί ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού. Όταν τον βγάλανε δεν είχε καν αισθήσεις, είχε γυρίσει η γλώσσα του. Η κόρη μου είναι καλά σήμερα. Άκουσα το μικρό που είπε στην κόρη μου “πρόσεξε, κρατήσου, μην πέσεις”»

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ON Time

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου