Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Τα μαγικά κόλπα της Αυγής με τη μετοχοποίηση χρεών

Κι όμως συμβαίνουν στην Αυγή το επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Η Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσόν του ενός εκατομμυρίου διακοσίων πενήντα ενός χιλιάδων Ευρώ (1.251.000,00 Ευρώ) με καταβολή μετρητών ή με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών Μετόχων.

Όπως αναφέρει η απόφαση «η αύξηση αυτή θα συντελεσθεί με την έκδοση τετρακοσίων δέκα επτά χιλιάδων (417.000) νέων μετοχών, με ονομαστική αξία 3,00 Ευρώ για κάθε μετοχή. Η τιμή διάθεσης για κάθε μετοχή ορίζεται στα 6,00 Ευρώ, δηλαδή 3,00 Ευρώ ονομαστική αξία συν 3,00 Ευρώ υπέρ το άρτιο διαφορά.

Ως τελευταία ημερομηνία εγγραφής για την απόκτηση των νέων μετοχών ορίζεται 12η Ιουλίου 2019. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής το Διοικητικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, να παρατείνει για ένα (1) ακόμη μήνα την περίοδο κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι παλαιοί μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτίμησης σε ολόκληρο το νέο κεφάλαιο ανάλογα με τη συμμετοχή τους στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 12/4/2019 έως 20/5/2019.

Οι μέτοχοι που ασκούν το δικαίωμα προτίμησης θα πρέπει να καταβάλουν σε μετρητά ή με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας, την αξία των νέων μετοχών για τις οποίες εγγράφονται». Σε απλά ελληνικά η Αυγή λέει στο προσωπικό της ελάτες πάρτε μετοχές για τα λεφτά που σας χρωστά η εταιρία μιας και είστε μέτοχοι με μικρο-ποσοστά και την ίδια στιγμή βέβαια μπορούν να εμφανιστούν και άλλοι πιστωτές να μην γίνει το λάθος και χαθεί ο έλεγχος της εταιρίας. Έτσι κι αλλιώς η τιμή διάθεσης είναι τέτοια που οι νέοι μέτοχοι όλοι μαζί αν ασκήσουν δικαιώματα θα πάρουν έως 24% των μετοχών. Και φυσικά θα πληρώσουν μέσω της μετοχοποίησης χρεών μια τιμή που δεν έχει καμία σχέση με την καθαρή θέση της εταιρίας που είναι μονίμως ζημιογόνα.  Κατά σύμπτωση ορκωτός ελεγκτής της Αυγής είναι η ΣΟΛ όπως και της ΕΦΣΥΝ όπου όλως τυχαία είχε στο παρελθό συνεταιριστεί με τον κ. Δραγασάκη στη δημιουργία της ΣΟΛ συμβουλευτικής που όλως τυχαία παίρνει έργα με το τσουβάλι επί ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου