Σωτήρης Σκάντζικας – «Εκείνες κι Εγώ»: Με τον Γιάννη Μπέζο στα γυρίσματα δεν γινόταν πανηγύρι

Μπέζο

Στο θρυλικό σίριαλ «Εκείνες και εγώ» γύρισε ο ηθοποιός Σωτήρης Σκάντζικας μιλώντας στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο.

 

Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Γιάννη Μπέζο και τις ωραιότερες στιγμές από τα γυρίσματα της σειράς του ΑΝΤ1.

Πώς ήταν το κλίμα της συνεργασίας με τον Γιάννη Μπέζο και τους άλλους ηθοποιούς;

Ήταν αυστηρά επαγγελματικό. Δεν γινόταν πανηγύρι, δηλαδή. Ήταν μία σκληρή δουλειά με πολύωρα γυρίσματα. Δεν κάναμε την πλάκα μας. Η δυσκολία της σειράς ήταν ότι σε κάθε επεισόδιο είχαμε σκηνή με μπουζούκια. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε πάντα μία σκηνή με έναν καλεσμένο τραγουδιστή ή τραγουδίστρια, πολύ κόσμο που ήταν οι θεατές κι εμείς έπρεπε μέρα μεσημέρι να γλεντοκοπάμε και να πίνουμε. Ο Γιάννης Μπέζος είχε και την επιστασία της σκηνοθεσίας μαζί με τον Ανδρέα Μορφονιό, ήταν πολύ αυστηρός και λεπτομερής. Και πολύ καλά έκανε. Ο λιγότερο καλός και λιγότερο επιτυχημένος σε αυτή την δουλειά ήμουν εγώ. Όμως, επειδή όλοι οι άλλοι ήταν τόσο καλοί, με πήρε κι εμένα η μπάλα. Δεν είναι σεμνότητα αυτό που λέω. Συνέβη. Ήταν η πρώτη τηλεοπτική μου φορά, το χάρηκα, έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.

Καλύτερες στιγμές που θυμάσαι;

Μία από τις καλύτερες στιγμές στη σειρά, ήταν όταν έπαιξα σε σκηνές με την Τέτη Σχοινάκη που έπαιζε τη «Λίλη» στην πρώτη μορφή του έργου με τον Κωνσταντάρα. Μεγάλη χαρά. Είχα ξετρελαθεί, γιατί μου άρεσε και σαν ηθοποιός η συγκεκριμένη. Επίσης η Κατερίνα Γιατζόγλου. Καλλονή. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Όπως και όλα τα μοντέλα που πέρασαν από τη σειρά. Ήταν ευγενικές και επαγγελματίες σε αυτό που έκαναν.