Connect with us

Hi, what are you looking for?

Showbiz

Μαρία Κάλλας: Μια σπάνια ασπρόμαυρη φωτογραφία της Ελληνίδας ντίβας στην κουζίνα του σπιτιού της (Εικόνα)

Μακριά από τα φώτα της σκηνής, η Μαρία Κάλλας διατηρούσε μια ιδιαίτερη σχέση με την μαγειρική.

Είναι κάπως δύσκολο να φανταστούμε στον ρόλο της οικοδέσποινας, όταν γίνεται λόγος για την Μαρία Κάλλας. Η Ελληνίδα ντίβα, που σαγήνευε τα πλήθη με την αριστοκρατική υπόσταση αλλά και το εμβληματικό ταλέντο της, μακριά από τα φώτα της σκηνής διατηρούσε ορισμένα κοινότυπα ενδιαφέροντα, για τα οποία φρόντιζε να αφιερώνει χρόνο ανάμεσα στις πολύωρες πρόβες και τις κοσμικές εμφανίσεις της. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η αγάπη της για την μαγειρική και ιδίως για την ζαχαροπλαστική, αφού η θρυλική υψίφωνος υπήρξε λάτρης των εκλεκτών γεύσεων και αρωμάτων, που σχετίζονταν με γλυκές απολαύσεις.

Το 1954 μετά από δίαιτα και σκληρή γυμναστική κατάφερε να χάσει τριάντα κιλά δημιουργώντας μια κομψή σιλουέτα.

Την πραγματικότητα αυτή επιβεβαιώνει ένα ασπρόμαυρο στιγμιότυπο από το 1956, με την λαμπερή σοπράνο να ποζάρει φορώντας μαγειρική ποδιά και φτιάχνοντας κέικ, μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της στο Μιλάνο. Την ρετρό φωτογραφία δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο συλλέκτης σπάνιων αρχείων και δημοσιογράφος, Άρης Λουπάσης, ρίχνοντας φως σε άγνωστες πτυχές της ζωής της. «Παρά την μεγάλη αγάπη για το φαγητό και τα γλυκίσματα, το 1954 μετά από δίαιτα και σκληρή γυμναστική κατάφερε να χάσει τριάντα κιλά δημιουργώντας μια κομψή σιλουέτα που αναδείχτηκε υπέροχα μέσα από εκπληκτικές δημιουργίες των μεγαλύτερων οίκων μόδας στον κόσμο» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην λεζάντα της δημοσίευσης.

Όμως, παρά την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνιση της, η Μαρία Κάλλας διατήρησε αναλλοίωτο το ενδιαφέρον της για την προσθήκη νέων συνταγών στο προσωπικό της αρχείο. Είναι άλλωστε γνωστό πως αντάλλαζε συνταγές με διακεκριμένους σεφ από τα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, κάποια χρόνια μετά τον θάνατο της εκδόθηκε η προσωπική της συλλογή συνταγών με τίτλο «La Divina in Cucina».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου