Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Τρίτο Πρόγραμμα: Το άλμπουμ «Music for two pianos in classical and jazz colours» της Εφης Αγραφιώτη και του Γιώργου Κοντραφούρη στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος»

Με τον Θάνο Μαντζάνα Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στις 18:00

Το άλμπουμ της Έφης Αγραφιώτη και του Γιώργου Κοντραφούρη «Music for two pianos in classical and jazz colours», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, παρουσιάζει και αναλύει ο κριτικός μουσικής Θάνος Μαντζάνας στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος», στο Τρίτο Πρόγραμμα την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, στις 18:00.

Η Έφη Αγραφιώτη φέρει δύο ιδιότητες. Πρόκειται για μια κορυφαία πιανίστρια, αλλά και ακούραστη ερευνήτρια κρυμμένων σελίδων της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με κλασική, μεν, μουσική παιδεία ο Γιώργος Κοντραφούρης ακολούθησε, όμως, εντελώς διαφορετική διαδρομή. Είναι από τους θεμελιωτές, και πάντα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής, ο οποίος μοιράζεται ανάμεσα στο πιάνο και το Hammond organ.

Οι δυο τους συνεργάζονται ως πιανιστικό δίδυμο, σχεδόν, τριάντα χρόνια σε μια σειρά συναυλιών. Η τελευταία φορά ήταν το φθινόπωρο του 2022 στο Μέγαρο Μουσικής και το πρόγραμμα της συναυλίας ηχογραφήθηκε στη συνέχεια και αποτελεί το περιεχόμενο του «Music for two pianos in classical and jazz colours».

Συνθέσεις του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στη μνήμη του οποίου η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης αφιερώνουν το άλμπουμ, του σημαντικότατου εκπροσώπου του μινιμαλισμού Αμερικανού Philip Glass, του κατά κύριο λόγο γνωστού ως διεθνώς κορυφαίου μαέστρου Leonard Bernstein, των George Gershwin, Astor Piazzolla, Βασίλη Μπακόπουλου και του σπουδαίου Αμερικανού jazz μουσικού και βιρτουόζου πιανίστα David Brubeck.

Δυο πιάνα, τέσσερα χέρια και δύο κορυφαίοι σολίστ που φέρνουν πιο κοντά ή και σε διάλογο τους κόσμους της κλασικής μουσικής και της jazz όπως λέει και ο υπότιτλος του, αυτό είναι συνοπτικά το «Music for two pianos in classical and jazz colours» της Έφης Αγραφιώτη και του Γιώργου Κοντραφούρη. Απολαύστε το.

Έφη Αγραφιώτη και Γιώργος Κοντραφούρης

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου