Connect with us

Hi, what are you looking for?

Radio

Kutiman Live από τον Athens Voice 102,5

Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20.30

O Athens Voice 102,5 και τo Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν LIVE στην Αθήνα τον KUTIMAN.

Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20.30

Ο πολυτάλαντος συνθέτης, παραγωγός και filmmaker, έρχεται στην Αθήνα με φουλ μπάντα για μία μοναδική εμφάνιση στην αίθουσα Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Ο Kutiman είναι συνθέτης, παραγωγός, μουσικός και filmmaker από το ΙσραήλΓεννημένος ως Ophir

Kutiel στην Ιερουσαλήμ το 1982, ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία έξι ετών και στηνεφηβεία του έπαιζε ντραμς και κιθάρα. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε τζαζ στο RimonMusic College,όπου γνώρισε τον συνάδελφό του παραγωγό Sabbo, ο οποίος του μύησε στη reggae, το Afrobeat και το funk.

Το 2006, υπέγραψε στη Melting Pot Music με έδρα την Κολωνία. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ, Kutiman, το οποίο περιελάμβανε τα σινγκλ «No Groove» «Where I Come From» και «Music Is Ruling My World», με την Karolina (Avratz).

Εκείνη την εποχή ξεκινάει ένα πρότζεκτ με τίτλο Thru You, το οποίο παίρνει άσχετα μεταξύ τους βίντεο από διαφορετικούς μουσικούς και τα συνδυάζει σε νέα τραγούδια. Τα ολοκληρωμένα βίντεο που κυκλοφόρησαν το 2009 έγιναν viral, και συγκέντρωσαν πάνω από δέκα εκατομμύρια προβολές κάνοντάς τον ευρέως γνωστό:

«Για μένα ήταν κάτι που συνέβη μέσα σε μία νύχτα. Τη μία μέρα μόνταρα στον υπολογιστή μου στο σπίτι που δεν είχα και πολλά λεφτά για το ενοίκιο- και την επομένη έδινα συνεντεύξεις στο BBC, το CNN και σε όλα τα μεγάλα δίκτυα» .

Αναζητώντας την ηρεμία ταξιδεύει στην έρημο Νεγκέβ, νότια του Ισραήλ και τα επόμενα χρόνια ζει σε ένα kibbutz. Επιστρέφοντας στην πόλη, μετά από εννέα χρόνια απομόνωσης είναι έτοιμος να αφοσιωθεί στη μουσική και πάλι.

Τον Οκτώβριο του 2022 παρουσιάζει το έκτο άλμπουμ του “Open”, έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο γεμάτο εμπνευσμένες μελωδίες και ρυθμούς που γεφυρώνουν ανατολή και δύση μαζί με επιρροές από

κλασική μουσική, ψυχεδέλεια, funk , afrobeat αλλά και soul.

Ο Kutiman ενώνει τις τελείες από τις μουσικές των Can, Arthur Verocai και Tame Impala, και παραδίδει μια νέα αναπαράσταση του εκλεκτικού groove-laced ήχου, επανασυνδεόμενος με την κοινωνία, αγκαλιάζοντας τις ρίζες του και καλωσορίζοντας το άγνωστο.

Με έναν άνετo τρόπο o Kutiman αναδεικνύει ορχηστρικά θέματα γεφυρώνοντας ήχους εμπνευσμένους από τα κόρνα του Fela, το ηλεκτρικό φανκ της εποχής των Miles,

κλασικά ινδικά ράγκα ή ακόμα και από ηχογραφήσεις από το φυσικό περιβάλλον.

Το «My Everything» έγινε η πρώτη ραδιοφωνική επιτυχία στην Ελλάδα.

Το “Love You Tomorrow” είναι το δεύτερο τραγούδι που ξεχωρίζει.

Ο Kutiman με αυτό το άλμπουμ πετυχαίνει κάτι που δε συναντάμε συχνά τα τελευταία χρόνια στη δισκογραφία , να παρουσιάσει δηλαδή, μια ολοκληρωμένη μουσική πρόταση με 12 ξεχωριστές συνθέσεις.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα)

Δευτέρα 15 Μαΐου στις 20.30

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις

Athens City Festival! Το μεγάλο φεστιβάλ της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου