Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Το σκίτσο του Στάθη: Το… πεθαµένο τηλέφωνο

«Περιµένετε στο ακουστικό σας»

∆ηµόσιο, Τράπεζες, Εταιρείες, ∆ήµοι χρησιµοποιούν επ’ εσχάτοις και περισσότερο από κάθε άλλη φορά ένα µυστικό όπλο εναντίον των πολιτών, το τηλέφωνο που δεν απαντά!

Το τηλέφωνο που δεν σηκώνει κανείς. Το τηλέφωνο που «στην άλλη άκρη της γραµµής» βασιλεύει «άκρα του τάφου σιωπή» – το πεθαµένο τηλέφωνο. Αυτό το τηλέφωνο που δεν σηκώνει ποτέ κανείς µπορεί να µην είναι ο υπ’ αριθµόν Ενα Εχθρός του Λαού, αλλά για όσους το υφίστανται και για όσο το υφίστανται είναι ο υπ’ αριθµόν Ενα Εφιάλτης.

Ολοι το έχουµε πάθει… Και όταν συµβαίνει αυτό, και για όσο συµβαίνει, νιώθουµε αδύναµοι, αβοήθητοι, ανυπεράσπιστοι, περιφρονηµένοι, παραπεταµένοι. Το ίδιο επονείδιστη είναι και η (συνήθης) εναλλακτική. ∆ηλαδή, όταν το εν λόγω τηλέφωνο «απαντά» – απαντά όµως ως µηχανή. Που, µετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις, σε παραπέµπει σε µια άλλη µηχανή.

Που δεν απαντά! Ή σε «συνδέει» µε κάποιον «συνεργάτη», ο οποίος δεν απαντά επίσης ή σε «συνδέει» κι αυτός µε τη σειρά του µε άλλον «συνεργάτη», όστις κατοικεί στις ελληνικές καλένδες. Αϋλος, απρόσβλητος, υπεράνω πάσης ευθύνης. Κι όλα αυτά στην εποχή της Πληροφορικής. Οσο για τα ερωτήµατα «τις πταίει» και πώς µπορούν να ελεγχθούν οι υπαίτιοι για αυτόν τον εφιάλτη, το ∆ηµόσιο, οι Τράπεζες, οι Εταιρείες και οι ∆ήµοι απαντούν: «Περιµένετε στο ακουστικό σας» -όταν απαντούν- ή µε τη σιωπή του πεθαµένου τηλεφώνου…

skitso3

Δημοσιεύθηκε στην στήλη «Κόκκινος Πειρατής» της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 5/2

Πηγή: Parapolitika.gr

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου