Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ανύπαρκτους ορκωτούς δηλώνει η εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο κόκκινο» – Ψευδή στοιχεία στο ΓΕΜΗ από τη «Left Media»

Μείζον ζήτημα ανάρτησης ψευδών και παραπλανητικών στοιχείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο» 105,5 FM, Left Media, αποκάλυψε σε ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο ιστότοπο bankingnews ο δημοσιογράφος, Νίκος Καρούντζος.

Ειδικότερα, η εταιρεία, σύμφωνα με τα όσα έχει καταχωρίσει στο ΓΕΜΗ, στις 24/11/2021 εμφανίζεται ψευδώς να ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές. Πρόκειται για μια είδηση που θα μπορούσε κάλλιστα να απασχολήσει και την καλή συνάδελφο επί των μιντιακών ειδήσεων Αντζελα Νταρζάνου, η οποία εσχάτως δείχνει μια σχετική απροθυμία να ασχοληθεί με τα όσα διαδραματίζονται στον όμιλο των media του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, ας επιστρέψουμε στα στοιχεία του ρεπορτάζ σε σχέση με τη Left Media και ας δούμε αναλυτικά τι ακριβώς έχουν σκεφτεί οι «σύντροφοι». Ακολουθεί το ρεπορτάζ, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στο site bankingnews.gr.

Η ανάρτηση της Left Media στο ΓΕΜΗ αναφέρει:

«Στις 24/11/2021 καταχωρήθηκαν αυτοματοποιημένα στο ΓΕΜΗ τα κατωτέρω στοιχεία: Με κωδικό αριθμό καταχώρισης 2710933 η από 29/10/2021 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία ορίστηκαν για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης από 1/1/2021 έως και 31/12/2021: Τακτικοί Ελεγκτές: ο/η κ. ΠΙΑΝΤΕΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ του ΒΑΣ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην (…) το (…), (σ.σ.: ακαταλαβίστικο), με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9995022668ο/η κ. ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛ του ΑΧΙ Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, που γεννήθηκε στην (…) το (…) (σ.σ.: ακαταλαβίστικο), με αριθμό μη-τρώου ΕΛΤΕ 9993028680

Αναπληρωματικοί Ελεγκτές:

ο/η κ. ΜΩΡΑΪΤΟΥ-ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΠΑΝΑΓΗ. Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής που γεννήθηκε στην (…) το (…) (σ.σ.: ακαταλαβίστικο), με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9997067308

ο/η κ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, που γεννήθηκε στην (…) το (…) (σ.σ.: ακαταλαβίστικο), με αριθμό μητρώου ΕΛΤΕ 9998047975».

Αναζητήσαμε στο Μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών της ΕΛΤΕ τα εν λόγω πρόσωπα, αλλά είναι ανύπαρκτα ως ορκωτοί λογιστές, δηλαδή δεν έχουν άδεια ορκωτού και δεν είναι καταχωρημένοι στο Μητρώο, ενώ και ο αριθμός μητρώου τους όπως δηλώνεται στο ΓΕΜΗ δεν έχει καμία απολύτως σχέση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον τρόπο που καταχωρίζονται και δημοσιοποιούνται οι αριθμοί μητρώου των ορκωτών ελεγκτών από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Το στοιχείο αυτό υποδηλώνει ότι είναι ψευδής η δήλωση τόσο για την ιδιότητα των συγκεκριμένων τεσσάρων προσώπων όσο για τον τύπο του ελέγχου.

Σημειώνεται ότι οι εμφανιζόμενοι ως τακτικοί ελεγκτές έχουν δηλωθεί στο ΓΕΜΗ με τον ίδιο τρόπο και την προηγούμενη χρονιά, ενώ στις οικονομικές καταστάσεις του 2020 εμφανίζονται να υπογράφουν ως ελεγκτές τις οικονομικές καταστάσεις της Left Media, αλλά δηλώνουν λογιστές. Ισχυρίζονται, δε, ότι ο έλεγχός τους έγινε με βάση τις διατάξεις του Νόμου 4308/2014 ΕΛΠ και τις ελεγκτικές διατάξεις που έκριναν κατάλληλες στο πλαίσιο των γενικά παραδεκτών ελεγκτικών Αρχών!

Σε ό,τι αφορά την έκθεση ελέγχου, τίθενται ερωτήματα ακόμα και για αντιποίηση του επαγγέλματος του ορκωτού, καθώς προηγουμένως η εταιρεία τούς δηλώνει ως ορκωτούς και αυτοί εμφανίζονται να κάνουν έλεγχο. Τα όσα αναφέρονται στη δημοσιευμένη καταχώριση της Left Media περιλαμβάνονται σε αρχείο PDF και εμφανίζονται στα έγγραφα που δημοσιεύονται παρακάτω.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου