Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

40 πράγματα που ίσως να μη γνωρίζατε για τη σειρά Friends

Στα αρχικά σενάρια της σειράς ο Joey με τη Monica θα γινόταν ζευγάρι!

Ένα μέσο επεισόδιο της σειράς χρειαζόταν πέντε ώρες γυρισμάτων.

Ο μεγάλος σκύλος του Joey και του Chandler ανήκε στην Jennifer Aniston, στην οποία το είχε κάνει δώρο ένας φίλος της για καλή τύχη, όταν ξεκίνησε η σειρά.

Τρεις από τους ηθοποιούς των Simpsons έχουν εμφανιστεί στη σειρά και συγκεκριμένα οι Harry Shearer (Mr. Burns/Smithers).

Ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν Insomnia Cafe, κατόπιν έγινε Friends Like Us, μετά Six of One και τελικά οι παραγωγοί κατέληξαν στο μονολεκτικό Friends.

Στην πρώτη σεζόν, κάθε πρωταγωνιστής έπαιρνε αμοιβή 22 χιλιάδων δολαρίων ανά επεισόδιο.

Το 1997 διαπραγματεύτηκαν όλοι μαζί και πέτυχαν αύξηση στις αμοιβές τους, που πλέον ανερχόταν σε 100 χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο – κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που κάτι παρόμοιο συνέβαινε στην αμερικανική τηλεόραση.

Στην τελευταία σεζόν καθένας έπαιρνε ένα εκατομμύριο δολάρια ως αμοιβή ανά επεισόδιο.

Μέχρι το επεισόδιο The One Where No One’s Ready η υπόθεση διαδραματιζόταν στο σπίτι της Monica διότι η παραγωγή δε διέθετε μεγαλύτερο budget για επιπλέον σκηνικά.

Ο Joey υποδύεται τον Dr. Drake Ramoray στην φανταστική εκδοχή της σαπουνόπερας του NBC Days of Our Lives. Στην πραγματική ζωή, ο πατέρας της Jennifer Aniston, John Aniston, υποδύθηκε στην κανονική ομότιτλη σαπουνόπερα του NBC τον Victor Kiriakis.

Η Courteney Cox είναι μεγαλύτερη από τον David Schwimmer, παρότι παίζει τη μικρότερη αδερφή του.

Αρχικά ο Ross με την Rachel δεν θα γινόντουσαν ζευγάρι, ωστόσο χάρη στη μεταξύ τους χημεία οι δημιουργοί της σειράς αποφάσισαν να πάρει αυτή την τροπή το σενάριο.

H Kathy Griffin και η Jane Lynch πέρασαν από ακρόαση για το ρόλο της Phoebe, ενώ οι Jon Favreau και Jon Cryer για το ρόλο του Chandler.

H ιστορία της Phoebe ως παρένθετης μητέρας των τρίδυμων του αδελφού της γράφτηκε διότι η Lisa Kudrow ήταν στ’ αλήθεια έγκυος.

Ο Hank Azaria (The Simpsons) που υποδύθηκε τον David πέρασε από οντισιόν για το ρόλο του Joey και μάλιστα δυο φορές πριν ξεκινήσει η παραγωγή της σειράς.

Ο χαρακτήρας του Chandler γράφτηκε εξαρχής να αισθάνεται αμήχανα απέναντι στις γυναίκες, διότι ο ίδιος ο Matthew Perry είχε πει στους παραγωγούς πως ένιωθε έτσι στην κανονική του ζωή.

O Bruce Willis εμφανίστηκε στη σειρά αφότου έχασε ένα στοίχημα από τον Matthew Perry για το αν η ταινία όπου εμφανίστηκαν μαζί και είχε τίτλο The Whole Nine Yards θα έφτανε στο ν. 1 του box office το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της. Η αμοιβή του Willis για την παρουσία του στη σειρά δόθηκε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Αρχικά η Phoebe και ο Chandler θα έπαιζαν β΄ ρόλους.

Ο πρώτος από τους πρωταγωνιστές που συμφώνησε να εμφανιστεί στη σειρά ήταν ο David Schwimmer και η τελευταία η Jennifer Aniston, η οποία παραλίγο να μην έπαιζε την Rachel (περισσότερα εδώ).

Πριν την πρεμιέρα του πιλότου, το καστ πήγε για δείπνο στο Caesar’s Palace στο Las Vegas, ώστε να “απολαύσουν την τελευταία τους ευκαιρία στην ανωνυμία”. Το καστ επέστρεψε στο ίδιο μέρος για να γυρίσει τις σκηνές του γάμου των Ross και Rachel.

Τις ζωγραφιές στην πόρτα του διαμερίσματος του Chandler έκανε ο Paul Swain, που εργαζόταν στο συνεργείο της παραγωγής.

To ρόλο του Marcel έπαιξαν δυο πίθηκοι.

Αρχικά το NBC θεωρούσε πως το καστ ήταν πολύ νέοι και είχαν ζητήσει από τους σεναριογράφους να συμπεριλάβουν έναν μεγαλύτερο σε ηλικία χαρακτήρα, ώστε να τους δίνει συμβουλές για τη ζωή.

Επίσης θεωρούσε πολύ “τρέντι” το Central Perk και ήθελε η σειρά να έχει σκηνές σε ένα diner, όπως συνέβαινε με το Seinfeld.

O πορτοκαλί καναπές στο Central Perk είχε βρεθεί στο υπόγειο του στούντιο της Warner Bros.

Όλα τα μέλη του βασικού καστ έχουν φιληθεί μεταξύ τους κάποια στιγμή – αν συμπεριλάβουμε στα επεισόδια την εναλλακτική πραγματικότητα – με την εξαίρεση της Monica και της Phoebe.

Όπως και η Monica με τον Chandler, έτσι και η Courteney Cox με τον David Arquette αντιμετώπιζαν προβλήματα στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ένα παιδί. Μάλιστα, η Cox είχε αναγκαστεί να γυρίσει τη σκηνή όπου η Rachel γεννάει την Emma αμέσως μετά μια αποβολή της.

Ο Joey δεν είχε γραφτεί αρχικά ως ένας “αργόστροφος” χαρακτήρας, αλλά ο Matt LeBlanc είχε τη σχετική ιδέα και την πρότεινε στην παραγωγή.

Το πλαίσιο γύρω από το ματάκι της πόρτας στο σπίτι της Monica διέθετε αρχικά έναν καθρέφτη, τον οποίο έσπασε κατά λάθος κάποιος από τους εργαζόμενους στο συνεργείο, και οι παραγωγοί δεν θέλησαν να τον αντικαταστήσουν γιατί έτσι φαινόταν εξίσου όμορφο.

Η June Fable, που έπαιζε την ατζέντη του Joey, Estelle Leonard, είχε εμφανιστεί και ως νοσοκόμα στο επεισόδιο όπου η Carol γεννάει τον Ben.

O David Schwimmer σκηνοθέτησε 10 επεισόδια της σειράς.

Όταν η Rachel προσπάθησε να βρει κάποιον να τελέσει το γάμο των Chandler και Monica, εντόπισε έναν ελληνορθόδοξο παπά που μόλις έχει τελέσει τον γάμο ενός ζευγαριού με τα επίθετα Anastassakis και Papasifakis. Anastassakis είναι το πραγματικό οικογενειακό όνομα της Jennifer Aniston.

H Kudrow δυο χρόνια πριν εμφανιστεί στα Φιλαράκια έπαιζε στη σειρά Mad About You την Ursula Buffay και έτσι αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το crossover ανάμεσα στις δυο σειρές.

Ο Gunther δεν είχε όνομα μέχρι τα μέσα της 2ης σεζόν, ενώ ο James Michael Tyler πήρε το ρόλο διότι ήταν ο μόνος κομπάρσος που ήξερε πώς δούλευε η μηχανή του εσπρέσο. Επίσης, ο Gunther μίλησε για πρώτη φορά στο 33ο επεισόδιο της σειράς και είπε “Yeah”.

Ο ηθοποιός που παίζει τον πατέρα του Joshua είναι ο αληθινός πατέρας του Matthew Perry.

H Ellen DeGeneres είχε απορρίψει το ρόλο της Phoebe.

Μετά το τέλος της σειράς, η Aniston με τον τότε σύζυγό της Brad Pitt έκαναν ένα τραπέζι στο σπίτι τους, όπου σέρβιραν κρασί που είχε κρατήσει ρεζέρβα ο παραγωγός Kevin Bright από την πρώτη σεζόν.

Όταν τελείωσε η σειρά, κάθε μέλος του καστ πήρε ένα τμήμα του πεζοδρομίου έξω από το Central Perk ως ενθύμιο.

 

Πηγή: Buzzfeed

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου