Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Διαβάστε στα Παραπολιτικά: Αμερικανικό «μοντέλο» υιοθετούν στην ΕΛ.ΑΣ. – Η Κατεχάκη εισάγει τεχνογνωσία απο ΗΠΑ

Αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας με πλούσια θεματολογία και πολλές αποκλειστικότητες. Αποκαλυπτικά θέματα, ρεπορτάζ και μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας!

Διαβάστε:

Αμερικανικό «μοντέλο» υιοθετούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Η Κατεχάκη εισάγει τεχνογνωσία απο ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Το προφίλ του ανεμβολίαστου

Ο…αρνητής της διπλανής πόρτας

Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» το ψηφοδέλτιο επικρατείας

Δυσκολεύουν τα πράγματα στη δικαιοσύνη για τον Νίκο Παππά

Παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλουν πρώην υπουργοί

16 Νοεμβρίου

Ο Κυριάκος στο Λονδίνο με τρεις στόχους

Γιατί δεν πειθει

Προβληματισμός στο ΣΥΡΙΖΑ για τα γκάλοπ

Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Λύσης

«Δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για συνεργασίες»

Κίνημα Αλλαγής

Τα σύν και τα πλην των έξι υποψηφίων για την προεδρία

Κλιματικός Νόμος

Αλλαγές – έκπληξη για το περιβάλλον

Πράκτωρ Π

Η «δελφίνος» Εφη και ο αψύς Μανούσος της Κρήτης

Πρωτοσελιδο__10_
Secret__12_

 

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ κυκλοφορούν με 3 μεγάλες προσφορές

«Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ»

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Μη χάσετε τον Γ’ τόμο της σειράς, «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΙΣ»

Ο τρίτος τόμος της σειράς εξιστορεί τα πολεμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις παραμεθόριες Ηπειρωτικές και Βορειοηπειρωτικές περιοχές κατά τη δεύτερη περίοδο του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου 1940 – 1941.

Γράφει, μεταξύ άλλων, στον πρόλογο της αρχικής έκδοσης του τόμου ο τότε Αντιστράτηγος Κ. Κανελλόπουλος:

«Η επιθετική ενέργεια των Ελληνικών δυνάμεων, μετά την απώθηση των Ιταλικών φαλάγγων εισβολής, αναπτύχθηκε εξολοκλήρου στο μέτωπο από το Ιόνιο πέλαγος μέχρι τη λίμνη Οχρίδα. Επιτεύχθηκαν λαμπρές τακτικές νίκες από τις Ελληνικές Μεραρχίες, χάρη στις οποίες απελευθερώθηκαν οι ελληνικές περιοχές της Κορυτσάς, του Αργυροκάστρου και της Χειμάρρας. Όμως η στρατηγική εκμετάλλευση των τακτικών αυτών επιτυχιών δεν κατέστη δυνατή μπροστά στην Ιταλική υπέροχη αλλά και την ανεπάρκεια των μέσων μεταφοράς από την ελληνική πλευρά. Η Ιταλική αεροπορία εξουσίαζε σχεδόν συνεχώς τον εναέριο χώρο των μαχών και ήταν πολλαπλάσια της ελληνικής. Ακόμη η παρουσία των Ιταλικών αρμάτων αλλά και το ορεινό έδαφος επέτρεψαν στα συνεχώς ενισχυόμενα Ιταλικά στρατεύματα να εγκαθίστανται σε νέες τοποθεσίες και να αμύνονται με δύναμη και αποφασιστικότητα. Παράλληλα ο βαρύς χειμώνας, το μεγάλο ύψος του χιονιού και η ισχύς του αντιπάλου στα πεδινά εδάφη επέφεραν μια μικρή χαλάρωση των ηρωικών προσπαθειών των Ελληνικών τμημάτων. Παρόλα αυτά η απειλή της

Ελληνικής αριστεράς πτέρυγας στον Αυλώνα μετά την απελευθέρωση του Αργυροκάστρου αλλά και μια σειρά άλλων όμοιων γεγονότων, συγκλόνισαν την Ανώτατη Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Ιταλίας και έτσι αυτή, φτάνοντας σε απόγνωση, αναγκάστηκε αφενός να ζητήσει τη βοήθεια της Γερμανίας και αφετέρου να σκέφτεται να δώσει πολιτική λύση στον πόλεμο τον οποίο η ίδια είχε εξαπολύσει κατά της Ελλάδας…».

Ακόμη

YEAR COOK MAGAZINE! Μη χάσετε το επετειακό τεύχος Νοεμβρίου!

Γιορτάζουμε τον πρώτο μας χρόνο και σας προτείνουμε πεντανόστιμες συνταγές, μόνο με ελληνικά προιόντα!

Αυτό τον μήνα στο Cook Magazine ο masterchef Σταύρος Βαρθαλίτης ετοίμασε για εσάς ένα απολαυστικό τεύχος με συνταγές μόνο από ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π!

Δοκιμάστε λαχταριστό κοκκινιστό κατσικάκι με λαχανικά στο φούρνο, ρύζι με μελιτζάνες, πεντανόστιμο γλυκό σουφλέ με σταφίδες, χοιρινά παιδάκια με μέλι, σπανάκι με καρδιές αγκινάρας και τυρί, μελωμένο κατσικάκι με φρούτα στο φούρνο, fingerfood με τυρί, αρνάκι με αποξηραμένα σύκα και φυστίκια, πίτα με ξινομυζήθρα και καραμελωμένα κρεμμύδια, λαχταριστή τάρτα με κατσικίσιο τυρί, αχλάδια με φορμαέλλα και ξηρούς καρπούς, χαλβά με κρόκο Κοζάνης, πορτοκάλι και μαστίχα, ανοιχτή πίτα με μανιτάρια και φέτα και ζουμερό κοτόπουλο με ρύζι και σταφίδες, όλα φτιαγμένα μόνο με ελληνικά προϊόντα!

Ακόμη,

-Μπράντι ή κονιάκ; Μάλλον σας φαίνονται ίδια.

Οι γνώστες, όμως, θα σας δηλώσουν με σιγουριά ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο ποτά, οι οποίες δεν σταματούν στον τόπο προέλευσής τους. Θα διαλέξουν άλλο ποτήρι, άλλη θερμοκρασία και, πιθανότατα, άλλα συνοδευτικά. Γνωρίστε λοιπόν κι εσείς τις διαφορές τους και αποφασίστε ποιο θα σερβίρετε σε κάθε περίσταση!

-Clean and fresh: Δείτε πώς θα φτιάξετε μόνοι σας σπιτικές λοσιόν με αγνά υλικά, που αφήνουν την επιδερμίδα απαλή και καθαρή!

Με ροδόνερο & αμυγδαλέλαιο για βαθύ καθαρισμό και σύσφιξη, με λεβάντα & πράσινο τσάι για καταπολέμηση της ακμής και με αγγούρι & λεμόνι για ενυδάτωση και λάμψη!

& Μαζί

Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, από την Εκδοτική Αθηνών: Μη χάσετε με τα Παραπολιτικά τον τελευταίο τόμο της νέας επετειακής έκδοσης, για την τραγωδία της Κύπρου και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, αρχίζει μια περίοδος ανάπτυξης στην Ελλάδα από το 1949 έως το 1967. Πολύμοχθες ήταν οι προσπάθειες των κυβερνήσεων της δεκαετίας του 1950 για την οικονομική ανάνηψη και την ανάπτυξη της χώρας που σε μεγάλο βαθμό στέφθηκαν με επιτυχία.

Παράλληλα όμως η δυσλειτουργία των δημοκρατικών θεσμών οδήγησε σε μια σειρά πολιτικών και θεσμικών κρίσεων την περίοδο 1963 – 1967. Αποκορύφωμα όλων αυτών των ανωμαλιών υπήρξε η επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας τον Απρίλιο του 1967, για μια επταετία και ανετράπη τον Ιούλιο του 1974, ύστερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που προκλήθηκε από τους τυχοδιωκτικούς χειρισμούς του Κυπριακού ζητήματος από τη Δικτατορία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη μεταπολιτευτική περίοδο είναι: α) Η εδραίωση και η εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη προγενέστερη περίοδο της ιστορίας του ελληνικού κράτους, β) η ένταξη της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες και γ) η συνέχιση της ελληνοτουρκικής διαμάχης, η οποία επεκτάθηκε και σε άλλους ζωτικούς χώρους της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Η δεκαετία του 1990 συνιστά την απαρχή μίας νέας περιόδου όχι μόνο για την ελληνική αλλά και για την παγκόσμια ιστορία και μέσα στα πλαίσια των κοσμογονικών αλλαγών που συντελέστηκαν η Ελλάδα προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη διεθνή θέση της. Ένα σημαντικό τμήμα του 38ου τόμου είναι αφιερωμένο στον κυπριακό Ελληνισμό και το Κυπριακό Ζήτημα. Τέλος, ιδιαίτερα κεφάλαια του τόμου είναι αφιερωμένα στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και της Κωσταντινούπολης καθώς και στον απόδημο Ελληνισμό.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου