Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Κύπελλο Ιταλίας: Ζωντανά στο MEGA την Τετάρτη ο τελικός

Μετά την ολοκλήρωση των ημιτελικών, στον 73ο τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, θα αναμετρηθούν την Τετάρτη 17/6, στις 22.00, Νάπολι-Γιουβέντους, στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης. Βορράς εναντίον ιταλικού Νότου σε μια διαχρονική κόντρα από την δεκαετία του 1980 και τις μάχες της «μεγάλης κυρίας» με τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα.

 

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μίλαν και προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ και το 1-1 στο Μιλάνο, ενώ η Νάπολι, που είχε κερδίσει πριν τη διακοπή για τον κορωνοϊό, στην έδρα της Ίντερ με 1-0, πήρε το 2ο εισιτήριο, με την ισοπαλία 1-1 στο Σαν Πάολο. Η προϊστορία των ομάδων είναι σαφέστατα με τη Γιουβέντους, που έχει διπλάσιες νίκες σε σχέση με την αντίπαλό της. Σε 179 αναμετρήσεις, η ομάδα του Τορίνο έχει 84 νίκες, οι Ναπολιτάνοι 39, ενώ 56 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

 

 

Φέτος οι δύο ομάδες πρόλαβαν να παίξουν για το πρωτάθλημα πριν τη διακοπή για τον κορωνοϊό: τον περασμένο Αύγουστο η Γιουβέντους κέρδισε 4-3 στο γήπεδό της και τον Ιανουάριο η Νάπολι 2-1. Οι μπιανκονέρι προηγούνται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος με 63 βαθμούς και τη Λάτσιο να την κυνηγά με 52, ενώ η Νάπολι, μετά από το κακό της ξεκίνημα, βρίσκεται πλέον στην 6η θέση, κυνηγώντας την έξοδο στο EuropaLeague. Στην ιστορία του Κυπέλλου η Γιουβέντους έχει κατακτήσει 13 τρόπαια (το τελευταίο το 2018), τα περισσότερα από κάθε άλλο ιταλικό σύλλογο, ενώ η Νάπολι 5 (τελευταία κατάκτηση το 2014) Στις τάξεις της Γιουβέντους όλα κινούνται στον αστερισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο αδιαφιλονίκητος σούπερ σταρ της ομάδας, που διαθέτει πολλούς ακόμη σπουδαίους παίκτες, όπως οι Μπουφόν, Ντιμπάλα, Πιάνιτς, Μπονούτσι.

 

 

Στη Νάπολι υπάρχουν δύο Ελληνόπουλα: ο διεθνής στόπερ Κώστας Μανωλάς, που όμως είναι τραυματίας και απίθανο να αγωνιστεί την Τετάρτη, και ο αναπληρωματικός γκολκίπερ της ομάδας, ο Ορέστης Καρνέζης. Ο Βέλγος Μέρτενς είναι το αντίπαλο δέος στις τάξεις των παρτενοπέι. Με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ίντερ (και με το οποίο προκρίθηκε τελικά η ομάδα του) έφτασε τα 122 τέρματα και πλέον είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, μπροστά από τον Χάμσικ (121) και τον Μαραντόνα (115). Ο στόπερ Κουλιμπάλι, και οι διεθνείς Ιταλοί Ινσίνιε και Πολιτάνο επίσης ξεχωρίζουν από το ρόστερ της ομάδας. Στον πάγκο της Γιουβέντους κάθεται ο αναμορφωτής της Νάπολι την τριετία 2015-18, 61ος ετών Μαουρίτσιο Σάρι, ενώ τη Νάπολι καθοδηγεί πλέον ένας από τους καλύτερους Ιταλούς μέσους του παρελθόντος, ο Ρενάτο Γκατούζο, που αντικατέστησε το Δεκέμβριο τον Κάρλο Αντσελότι.

 

 

Ο φετινός τελικός θα κριθεί σε 90 λεπτά αγώνα ή στα πέναλτυ, αφού λόγω της μεγάλης αποχής, σε περίπτωση ισοπαλίας δε θα υπάρχει παράταση.

 

 

Στην περιγραφή του αγώνα Μιχάλης Τσώχος και Αντώνης Κατσαρός.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου