Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Χάνει το «τρένο» του Εξωδικαστικού ο Φιλιππάκης

Στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το οικονομικό αδιέξοδο, ο μεγαλοεκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης προσπάθησε να εμφανίσει δύο μεγάλους εχθρούς, εξαιτίας των οποίων οδηγήθηκε στη δύσκολη κατάσταση.

 

Ο ένας ήταν το πρακτορείο διανομής «Αργος» και ο άλλος το αργό Δημόσιο, που δεν του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να εισαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Επί μήνες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είχαν πιστέψει το
παραμύθι.

 

Αλλωστε, οι πάντες (σ.σ.: ακόμα και ο διευθυντής της «Εστίας», Μανώλης Κοττάκης) γνωρίζουν ότι τα εκατομμύρια που χρωστάει ο Φιλιππάκης σε Δημόσιο, εργαζομένους και προμηθευτές δημιουργήθηκαν πολύ πριν μεταφερθεί ως πελάτης στο «Αργος» ή κάνει την αίτηση για υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

 

 

Αλλωστε, η πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει είχε κατατεθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, τότε που δεν είχαν αλλάξει ούτε οι ευνοϊκοί όροι που είχε με το πρακτορείο διανομής (σ.σ.: πλήρωνε τα έξοδα, αεροπορικά κ.ά., με οκτάμηνη πίστωση, ενώ οι άλλοι πελάτες τα πλήρωναν αμέσως), ούτε ήταν η «εχθρική» κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Ανεξάρτητα, όμως, από τα παραπάνω, που αποτελούν μια πραγματικότητα και δύσκολα μπορούν να διαψευσθούν, εκείνο που κυκλοφορεί ως φήμη στην πιάτσα είναι ότι, με βάση τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο κ. Φιλιππάκης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπαχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό…

 

 

Με δεδομένη την πολύ μεγάλη οφειλή που έχει προς το ελληνικό Δημόσιο και από τη στιγμή που δεν έχει καταφέρει να υπαχθεί σε ρύθμιση πολλών δόσεων, είναι υποχρεωμένος σε μηνιαία βάση να καταβάλλει χιλιάδες ευρώ, αν θέλει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των εντύπων του.

 

 

Στην υποθετική περίπτωση (σ.σ.: και μάλλον πιθανότερη) που δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα για υπαγωγή στον Εξωδικαστικό, οι γνωρίζοντες τα σωρευμένα προβλήματα εκτιμούν ότι δεν θα αργήσει να βαρέσει κανόνι.

 

 

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να επισημανθεί και ο έντονος προβληματισμός που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει τον άνθρωπο που υπογράφει και δεν είναι άλλος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας (και εξαιρετικό κύριο), Νίκο Χαβούτη.

 

 

Κάποιοι, μάλιστα, που τον εκτιμούν του θυμίζουν κάποια κυρία Κορασίδη, που υπέγραφε στην εταιρεία «Σελένα» πριν χρεοκοπήσει

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου