Connect with us

Hi, what are you looking for?

Media Insider

Στη τελική ευθεία ενίσχυση του Τύπου και αδειοδότηση περιφερειακών καναλιών

Για το ζήτημα της ενίσχυσης του Τύπου, διαβάσαμε στο Secret, των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός του μήνα, θα προκύψει το νέο πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου.

 

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

 

Μέσα στον Φεβρουάριο θα προκύψει το νέο πλαίσιο για την ενίσχυση του Τύπου, όπως διεμήνυσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιος  Πέτσας. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια πρόταση που θα είναι δίκαιη και θα ενισχύει τον Τύπο», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

 

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη κυβερνητική προσπάθεια στο συγκεκριμένο μέτωπο είχε τελικώς αρνητικό πρόσημο, αφού μαζεύτηκε άρον-άρον μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε λόγω της έλλειψης κριτηρίων (όσον αφορά την κατεύθυνση και το ύψος των σχετικών κονδυλίων) για τον διαχωρισμό μεταξύ των μεγάλης και μικρής κυκλοφορίας εντύπων, αλλά και του ύφους του καθενός εξ αυτών.

 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος επαφών με τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ και Ενώσεις Περιφερειακού Τύπου) και ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η νέα -και αμετάκλητηπρόταση της κυβέρνησης, η οποία θα τεθεί ξανά υπ’ όψιν σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και στο σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Κεντρική κυβερνητική στόχευση είναι το νέο πλαίσιο να οριστικοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός.

 

Αντιστοίχως γρήγορη αναμένεται να είναι και η διαδικασία για την προώθηση ενός νέου σχεδίου νόμου, βάσει του οποίου θα διενεργηθεί η διαδικασία αδειοδότησης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.  Μάλιστα, μέχρι τον Μάρτιο δεν αποκλείεται να προκύψουν συγκεκριμένες εξελίξεις, αφού η  πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή από την είσοδο του νέου έτους και μετά για το θέμα αυτό με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

 

Οπως έχει γράψει η στήλη και στο παρελθόν, η δημοπράτηση των αδειών βαίνει προς κατάργηση, με τη λύση που προκρίνεται να είναι η μοριοδότηση, χωρίς, ωστόσο, να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Σίγουρο, πάντως, θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον της πλευράς του Φίλιππου Βρυώνη του Epsilon, της οικογένειας Κουρή του Kontra με τις ευλογίες της Κουμουνδούρου και του Δημήτρη Μελισσανίδη με φόντο την πρόθεσή του για το ΑΕΚ TV.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου