Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αλέξης Σκαναβής: Να αναβληθούν οι αυριανές εκλογές της Ε.Ι.Η.Ε.Α

Ο εκδότης, Αλέξης Σκαναβής ενόψει των προγραμματισμένων για αύριο, εκλογών της Ε.Ι.Η.Ε.Α (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), έστειλε επιστολή προς όλα τα μέλη της Ένωσης.  Με την επιστολή του, ο Αλέξης Σκαναβής αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα,  πως  λόγω της μειωμένης συμμετοχής, δεν θα συμμετάσχει στις αυριανές εκλογές και ζητά  λόγω μη απαρτίας να αναβληθούν οι αυριανές εκλογές.

 

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Αλέξη Σκαναβή:

 

Κυρίες και Κύριοι, Ενόψει των επικείμενων εκλογών της ΕΙΗΕΑ θα ήθελα να μεταφέρω τις σκέψεις μου σε όλα τα μέλη της Ένωσης.

 

Ιστορικά μόνο να θυμίσω ότι η αναβίωση της Ένωσης το 2017 προήλθε από εμένα σε συνεννόηση με τον τότε διευθυντή Νίκο Λάγιο και ζητήσαμε από το πρωτοδικείο μέσω του Α. Μιχαλόπουλου την εκλογή νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον Ν. Χατζηνικολάου, γραμματέα τον υπογράφοντα και ταμία τον Α. Μιχαλόπουλο και υπόλοιπα μέλη τους Σωτήρη Πουλόπουλο και Κώστα Γκαβούνα.

 

Κατά την διάρκεια της πολύ σύντομης θητείας του, αυτό το Δ.Σ. τακτοποίησε υποθέσεις του παρελθόντος και φρόντισε άμεσα να προκηρύξει εκλογές από τα υπάρχοντα μέλη στα οποία όπως γνωρίζετε δεν ήταν ο Ελεύθερος Τύπος και ο υπογράφων. Η αναβίωση της Ένωσης ξεκίνησε με το σκεπτικό της ενδυνάμωσης της Ένωσης με όλες τις εφημερίδες καθημερινές και εβδομαδιαίες έτσι ώστε να υπάρχει μια δυνατή φωνή όπως είχαν άλλωστε κατορθώσει να κάνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και ακόμα τα sites.

 

Θυμίζω ότι η απόφαση αυτή είχε παρθεί το 2014 από την Γενική Συνέλευση των μελών και μάλιστα ομόφωνα. Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο ενώ εξελέγη ομόφωνα δεν προχώρησε με ομόφωνες αποφάσεις με αποτέλεσμα η ένωση να εκπροσωπείται επί της ουσίας μόνο από έναν όμιλο και όχι από όλες τις εφημερίδες και να γίνονται ενέργειες χωρίς να υπάρχει ομοφωνία. Οποιαδήποτε προσπάθειά μου να συγκλίνουν οι απόψεις των μελών της ένωσης ακόμα και να συγκληθεί μια άτυπη συνάντηση πριν τις εκλογές δεν έτυχαν ανταπόκρισης από το Προεδρείο. Πρότεινα ακόμη και την αναβολή των εκλογών με σκοπό να επιδιωχθεί η εγγραφή στην ένωση όλων όσων έχουν σήμερα τις προϋποθέσεις ή θα έχουν στο μέλλον με την ψήφιση της τροπολογίας. Στόχος είναι η διεύρυνση αυτή να ισχυροποιήσει τη ¨δύναμη πυρός¨ και το κύρος της ΕΙΗΕΑ στο χειρισμό των ζωτικών θεμάτων που απασχολούν όλους μας.

 

Η σημερινή μειωμένη συμμετοχή (περίπου το 25%) του συνόλου των έντυπων ΜΜΕ, καθιστά εξ αντικειμένου μειωμένου κύρους και ισχύος οποιαδήποτε παρέμβασή μας. Κατόπιν όλων αυτών και μη θέλοντας να υπάρχουν δυο διαφορετικά ψηφοδέλτια για το Δ.Σ. της ένωσης εφόσον είμαστε τόσα λίγα μέλη, αποφάσισα να μην συμμετάσχω στις αυριανές εκλογές με την ελπίδα να μην συμμετάσχουν και άλλοι από εσάς ώστε λόγω μη απαρτίας να αναβληθούν οι εκλογές, ώστε να έχουμε χρόνο να οργανώσουμε μια σωστή και αποτελεσματική διαδικασία.

 

Αλέξης Σκαναβής Εκδότης

 

Υ.Γ. Στόχος του νέου Δ.Σ. θα πρέπει να είναι, όπως έχω προτείνει σε πολλούς από εσάς και κατ΄ιδίαν:

Ι. Επιδίωξη εγγραφής όσων έχουν δικαίωμα και δεν είναι σήμερα μέλη.

 

ΙΙ. Αλλαγή καταστατικού για να εγγραφούν οι εβδομαδιαίες εφημερίδες.

 

ΙΙΙ. Ομόφωνες αποφάσεις σε επίπεδο Δ.Σ. για όλα τα κρίσιμα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την επιβίωση των έντυπων ΜΜΕ στη χώρα μας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου