Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ με διαφορά 23 μονάδων – Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Στις μονάδες είναι η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατία επί του ΠΑΣΟΚ, το οποίο τείνει να εδραιωθεί ως δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις

Αναλλοίωτη παραμένει η απόσταση της Νέας Δημοκρατίας με το δεύτερο κόμμα, το οποίο είναι το ΠΑΣΟΚ που εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, όπως φαίνεται και από τη δημοσκόπηση της Pulse από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.




Στην εκτίμηση ψήφου (με βάση το σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων), η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 10,5%, οι Σπαρτιάτες 3,5%, η Ελληνική Λύση 5,5%, η Νίκη 3%, το ίδιο η Πλεύση Ελευθερία, 3,5% το ΜέΡΑ25 και 3,5% άλλο κόμμα.

 

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33 μονάδες, 20 έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στο 13%. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μισή μονάδα πίσω, στο 12,5%, το ΚΚΕ είναι στο 9%, στο 3% οι Σπαρτιάτες, στο 5% η Ελληνική Λύση, στο 2,5% οι Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, στο 3% το ΜέΡΑ25 και η επιλογή “άλλο κόμμα”.

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 62% των 1.112 ερωτηθέντων απάντησε ότι τα πράγματα είναι λίγο ή πολύ χειρότερα μετά την αποχώρηση των στελεχών, με το 13%  να λέει ότι είναι λίγο ή πολύ καλύτερα. Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 38% εκείνων που ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εθνικές εκλογές τονίζει ότι τα πράγματα θα είναι λίγο ή πολύ καλύτερα, ενώ το 57% εκείνων που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στο μέλλον θεωρούν ότι τα πράγματα θα είναι λίγο ή πολύ καλύτερα.

Προς τις ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη το 62% επί του συνόλου των ερωτηθέντων διάκειται αρνητικά, με το μόλις 25% να είναι θετικό. Ωστόσο, το τοπίο αλλάζει σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το 60% εκείνων που τον… σταύρωσαν στις εθνικές εκλογές δηλώνει φίλα κείμενο προς τις ενέργειες του προέδρου του, με το 34% να διαφωνεί, ενώ στους επικείμενους ψηφοφόρους το ποσοστό εκείνων που στηρίζουν Κασσελάκη είναι συντριπτικό, 80%, με μόλις 13% να θεωρούν ότι έκανε ανεπίστρεπτα λάθη.

Εντυπωσιακή, παρ’ όλα αυτά, είναι η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως δεύτερου κόμματος στις δημοσκοπήσεις, θέση στην οποία επέστρεψε ύστερα από σχεδόν 12 χρόνια. Η δημοσκόπηση της Pulse είναι χαρακτηριστική σε ό,τι αφορά την τελευταία τετραετία. Στις εκλογές του 2019, η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν στις 23,4 μονάδες, 31,5% έναντι 8,1%. Τώρα, στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 15 μονάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,5, που σημαίνει ότι κάλυψε ένα χάντικαπ σχεδόν 24 μονάδων μέσα σε τέσσερα χρόνια, χαρακτηριστικό για το πώς περνά στους πολίτες τόσο η κατάσταση εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και η δυναμική του ως επίδοξο κυβερνών κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούνταν 7 μονάδες του ΠΑΣΟΚ στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι μέσα σε δύο μήνες το ΠΑΣΟΚ “ρίχνει” 7,5 μονάδες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 59% από τους 1.112 ερωτηθέντων θεωρεί πως το φορολογικό νομοσχέδιο στη διάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση (με το 40% να θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις), σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι σε ποσοστό 47% τονίζουν ότι βρίσκεται στη λανθασμένη κατεύθυνση και το 46% προς τη σωστή.

Σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση για τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων, το 66% θεωρεί πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 34% προς τη λάθος.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου