Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σε καθεστώς πίεσης τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Δυσοίωνο το μέλλον τους

Τα οικονοµικά της Κουµουδούρου δεν επιτρέπουν «πολυτέλειες» συντήρησης ΜΜΕ µε τις σηµερινές οικονοµικές τους απαιτήσεις

Κρίσιµες αποφάσεις για τα media του ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να ληφθούν αµέσως µετά τις δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η πίεση και από τους βουλευτές του κόµµατος, που χρηµατοδοτούν µε σηµαντικό κοµµάτι του µισθού τους την «Αυγή» ως έντυπο και στην ηλεκτρονική της έκδοση, αλλά και τον ραδιοσταθµό «Στο Κόκκινο», είναι µεγάλη. Παράλληλα και συνολικά, τα οικονοµικά της Κουµουδούρου δεν επιτρέπουν «πολυτέλειες» συντήρησης ΜΜΕ µε τις σηµερινές οικονοµικές τους απαιτήσεις.

Τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί, από τις οικονοµικές περικοπές, που σίγουρα, όµως, θα προκαλέσουν αντιδράσεις, µέχρι και αναστολή λειτουργίας κάποιων από τα ΜΜΕ που βρίσκονται κάτω από την οµπρέλα του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, όπως έγραφε η στήλη πριν από µερικές εβδοµάδες, και µόνο το γεγονός ότι η µοίρα των media της Κουµουνδούρου βρίσκεται ξεκάθαρα εκτός της ατζέντας για την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα καταδεικνύει ότι το µέλλον είναι µάλλον δυσοίωνο, µε τους υποψηφίους για την αρχηγία να µη θέλουν σε καµία περίπτωση να εµπλακούν στη σχετική συζήτηση.

Υπενθυµίζεται ότι ανάµεσα στα σενάρια που εξετάζονται -πέραν της παραµέτρου του ανθρώπινου δυναµικού- είναι και αυτά της αναστολής κυκλοφορίας του καθηµερινού φύλλου της «Αυγής» και η µείωση των ζωντανών εκποµπών του ραδιοφωνικού σταθµού «Στο Κόκκινο», το οποίο βρίσκεται και στην πλέον δυσχερή θέση.

Βλέπετε, οι όποιες ενέργειες στο µέτωπο του κοµµατικού ραδιοφώνου θεωρούνται πολύ πιο ανώδυνες επικοινωνιακά για τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση µε τις όποιες παρεµβάσεις στην «Αυγή», η οποία διαθέτει σαφώς πιο ισχυρή σηµειολογία για τον χώρο.

 

*Δημοσιεύθηκε στο «Secret» των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» στις 26/8

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου