Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Στα σχέδια του ΑΝΤ1 δύο ενημερωτικά concepts

Με φόντο τις επερχόμενες εκλογές

Την περαιτέρω ενίσχυση του τηλεοπτικού σταθμού στην ενημέρωση αποφάσισαν εντός του καλοκαιριού οι επιτελείς του ΑΝΤ1, σε μια προσπάθεια να κερδίσουν έδαφος στο συ- γκεκριμένο κομμάτι την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, με φόντο τόσο την εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ και τις αυτοδιοικητικές κάλπες όσο και τις ευρωεκλογές, αφού οι δύο αυτοί «σταθμοί» μοιραία θα προσδώσουν έντονο πο- λιτικό χρώμα στους μήνες που ακολουθούν.
Μια πρώτη ένδειξη εξάλλου των προθέσεων του καναλιού του Αμαρουσίου ήταν η ενεργοποίηση της νυχτερινής ενη- μερωτικής ζώνης με την εβδομαδιαία εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου, η οποία ήρθε να προστεθεί στην αντί- στοιχη του Νίκου Χατζηνικολάου, που λόγω εθνικών εκλο- γών είχε ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα ενημερωτικά concepts, για τα οποία πάντως δεν έχει αποφασιστεί σε ποια ακριβώς ζώνη θα τοποθετηθούν, ενώ ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα κληθούν να τα «τρέξουν».

Πέραν του πολιτικού παράγοντα, με τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και το στοίχημα της αύξησης της επιρροής του ΑΝΤ1 στο συγκεκριμένο μέτωπο, το οποίο μετά και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου αποτελεί κεντρική στόχευση για την ιδιοκτησία, θα δοθεί έμφαση και στην κοινωνική ειδησεογραφία, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και θεωρείται στοίχημα για το σύνολο των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται δεδομένο πως θα δοθεί προτεραιότητα σε λύσεις εκ των έσω, ενώ στη συνέχεια μπορεί να προκύψουν συγκεκριμένες από την αγορά.

Ερώτημα συνιστά και το «μόνιμο» των εκπομπών αυτών, καθώς σε πρώτη φάση το ζητούμενο είναι να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της επικαιρότητας και να προκύψει μια ακόμα πιο ισχυρή βάση, σε συνδυασμό με ήδη υπάρχοντα ενημερωτικά προγράμματα του ΑΝΤ1.

∆ΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑ

 

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπαδάκης και η ομάδα του ανα- ζητούν τον αντικαταστάτη του οικονομικού ρεπόρτερ του «Καλημέρα, Ελλάδα», ∆ημήτρη Χριστούλια, ο οποίος απο- χωρεί από το στελεχιακό δυναμικό της εκπομπής και ως εκ τούτου το κενό που προέκυψε θα πρέπει να καλυφθεί το συντομότερο δυνατόν.

Ζυμώσεις και διεργασίες, ωστόσο, πραγματοποιούνται και για την εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα νούμερα τηλεθέασης, ιδιαίτερα στο δυναμικό κοινό.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret το Σάββατο 6/7

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου