Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

COSMOTE BLUE: πρωτοβουλία για την προστασία των ελληνικών θαλασσών.

Η απομάκρυνση των πλαστικών συμβάλλει στην προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας στις θάλασσες και εν τέλει σε ένα υγιές περιβάλλον για τον άνθρωπο

Στην πρωτοβουλία COSMOTE BLUE για την προστασία των ελληνικών θαλασσών προχωρά η COSMOTE, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η απομάκρυνση της πλαστικής ρύπανσης από το θαλάσσιο περιβάλλον της Ελλάδας, που αποτελεί πηγή ζωής και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πραγματικότητας και κουλτούρας. Η απομάκρυνση των πλαστικών συμβάλλει στην προστασία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας στις θάλασσες και εν τέλει σε ένα υγιές περιβάλλον για τον άνθρωπο.

Η πρωτοβουλία COSMOTE BLUE ξεκινά με δράσεις στις περιοχές του Θερμαϊκού κόλπου, της Χαλκιδικής, του Αργοσαρωνικού κόλπου και της Κρήτης, οι οποίες έχουν επιλεγεί λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πλαστικής ρύπανσης σε αυτές.

Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την κοινωνική επιχείρηση «Εναλεία», και περιλαμβάνουν τον καθαρισμό των ακτών και του βυθού από τα σκάφη ψαράδων που συμμετέχουν στο δίκτυό της. Μετά τη συλλογή τους, τα απορρίμματα και τα πλαστικά οδηγούνται για ανακύκλωση και υπεύθυνη διαχείριση, καθώς μεγάλο μέρος αυτών καταλήγουν να επαναχρησιμοποιούνται για την παραγωγή νέων προϊόντων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Μέχρι και το 2025, αναμένεται να συγκεντρωθούν 90 τόνοι πλαστικού. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 52 τόνοι θα μπορέσουν να μετατραπούν σε νέα ανακυκλωμένα προϊόντα, όπως κάλτσες, μπουφάν, παπούτσια ακόμη και έπιπλα. Παράλληλα, θα έχουν πραγματοποιηθεί εκπαιδεύσεις 200 και πλέον ψαράδων σε βιώσιμες μεθόδους αλιείας, καλές πρακτικές καθαρισμού των θαλασσών και υπεύθυνη διαχείριση του αλιευτικού εξοπλισμού, ώστε να αποφεύγεται η μελλοντική πλαστική ρύπανση από δίχτυα και αλιευτικό εξοπλισμό και η μείωση των ιχθυαποθεμάτων.

Η πρωτοβουλία COSMOTE BLUE αποτελεί μακροχρόνια δέσμευση της COSMOTE, που ενισχύει τη συστηματική περιβαλλοντική δράση της, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου