Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο «Προξενιό της Ιουλίας»

Μια ιστορία βγαλμένη από την παράδοση

Η νέα σειρά εποχής του Alpha είναι εμπνευσμένη από το υπέροχο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη «Το προξενιό της Ιουλίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός, το σενάριο ο Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τους χαρακτήρες ενσαρκώνει ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών.

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλία στα τέλη του ’50, και κεντρικό στοιχείο της πλοκής της ιστορίας μας είναι ένα προξενιό. Ένα προξενιό που στόχο έχει να κρύψει ένοχα μυστικά, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να γεννήσει περισσότερα, όπως συνέβαινε τις περισσότερες φορές. Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει για ένα προξενιό που ήταν μονόδρομος για τις γυναίκες εκείνα τα χρόνια. Οι γονείς αποφάσιζαν για τις ζωές τους, χωρίς καν να ερωτηθούν οι ίδιες. Τα έθιμα και οι νόμοι της κοινωνίας απαιτούσαν η νύφη να δίνει προίκα στο γαμπρό και μάλιστα με την υπογραφή ενός συμφωνητικού (φατούρα), όπου κατέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα, από είδη ρουχισμού και οικιακά σκεύη μέχρι ακίνητη περιουσία.

Γνωστοί Έλληνες πρωταγωνιστές συμπληρώνουν το καστ. Ο Μελέτης Ηλίας είναι ο Γιωργίκης Προβιός, η Ευγενία Ξυγκόρου η Ιουλία Σκούταρη και ο Δημήτρης Σέρφας ο Γρηγόρης Ραζίνης. Η Ιουλία είναι ερωτευμένη με τον Γρηγόρη, αλλά αναγκάζεται να παντρευτεί με προξενιό το γαιοκτήμονα Γιωργίκη Προβιό. Η Άννα Μάσχα υποδύεται τη Χάιδω Προβιού, τη μεγάλη αδελφή του Γιωργίκη, ενώ η Πέγκυ Τρικαλιώτη είναι η Κυριακούλα Ραζίνη, η μητέρα του Γρηγόρη. Ο Δημήτρης Αλεξανδρής υποδύεται τον Κωστή Στασινόπουλο, διοικητή χωροφυλακής της Λάρισας.

 

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime την Τρίτη 18/7

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου